Eğitim İşrak Vakti Nedir, Ne Zamandır? İşrak Vakti Namazı Nasıl Kılınır?

İşrak Vakti Nedir, Ne Zamandır? İşrak Vakti Namazı Nasıl Kılınır?

16.02.2022 - 17:09 | Son Güncellenme:

İşrak vakti, ne olduğu ve ne zaman olduğu merak edilen zamanlardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da merak edilen vakitler arasındadır. Bu bakımdan İşrak vakti nedir öğrenebilir ve işrak vakti namazı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İşrak vakti nedir, ne zamandır? İşrak vakti namazı nasıl kılınır tüm detayları ile derledik.

İşrak Vakti Nedir, Ne Zamandır İşrak Vakti Namazı Nasıl Kılınır

İşrak vakti, güneşin doğumunun üzerinden 30-45 dakika geçmesinden sonra başlar ve öğlen namazına kadar da devam eder. Bu süreçte kılınan namazlar da işrak namazı olarak kabul edilir.

İşrak Vakti Nedir, Ne Zamandır?

İşrak vakti güneş doğumunun üzerinden 30 dakika ile 45 dakika geçtikten sonra başlar ve öğlen namazına kadar da bu süre devam eder. Bu zaman içerisinde kılınan namazlara da işrak ya da kuşluk namazı denir.

İşrak Vakti Namazı Nasıl Kılınır?

Öncelikle İşrak namazı kılmak için niyet edilir ve daha sonra Allahu ekber diyerek tekbir alınır ve namaza başlanır. Sübhaneke okunur, besleme çekilir ve sonrasında Fatiha ile bir sure okunarak rüku'a gidilir. Secdeye gidilir ve doğrularak tekrar secdeye gidilir. İkinci rekat için ayağa kalkılarak kıyama durulur, besmele çekilir ve fatiha suresi ile bir sure okunarak rüku'a gidilir. Secdeye gidilir, doğrulunur ve tekrar secdeye gidilir. Sonra oturulur ve Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme barik ve rabbena duaları okunur. Sın olarak Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah diyerek sağa ve sola selam verilerek namaz tamamlanır.