Eğitim Jet Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Çeşitleri Nelerdir?

Jet Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Çeşitleri Nelerdir?

07.01.2022 - 15:33 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkan birçok iş ve sanayi dalında kullanılan jet taşı malzeme kesmek, parlatmak ve zımparalamak gibi işlerde kullanılmaktadır. Jet taşı çeşitleri kullanılan teknolojik aletlerle uyumlu olarak yapılmakta ve mantığı ise taş ile teknoloji kullanılarak kolay kesim yapmayı amaçlamaktadır. Jet taşı nedir ve ne işe yarar? Jet taşı çeşitleri nelerdir sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Jet Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Çeşitleri Nelerdir

 Jet taşı makine ile taşın birleşmesiyle oluşan bir alet için gerekli olan yuvarlak ve çeşitli ebatlarda malzeme olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

Jet Taşı Nedir? Ne İşe Yarar? 

Jet taşı avuç taşlama makinesi kullanımı için gerekli olan yuvarlak ve ortası delik şeklindeki taştan yapılmış bir malzeme olarak bilinmektedir. Jet taşı özellikle inşaat ve sanayi sektörlerinde taç avuç makinesinin bir aparatı olarak imal edilmektedir. 

Jet taşı kullanım amacı ise taş, fayans, ahşap, cam, demir gibi birçok malzemenin kesim ve zımparalama işlemleri için kullanılmaktadır. Jet taşı avuç taşlama makinesi içine yerleştirilerek dönmek suretiyle sürtünme sağlayarak kolaylıkla parlatma ve aşındırma yaparak düzleştirme işlemlerini yapmak için kullanıldığı gibi makine yan tutulduğunda ise sert cisimleri kesmek için kolaylık sağlamaktadır. 

Jet Taşı Çeşitleri Nelerdir? 

Haberin Devamı

Jet taşı çeşitleri kullanıldığı alana göre farklılık gösterebilmektedir. Özellikle mermer için kullanılan jet taşı farklı olduğu gibi fayans için kullanılan çeşitleri de bulunmaktadır. Beton ve ahşap jet taşı çeşitleri de bulunmaktadır. 

Jet taşı özellikle spiral denilen aletlerin kullanımında yer alan bir malzeme olarak bilinmektedir. Spiral kesme ve parlatma işlerini gerçekleştirmek için daha dar ve küçük alanlarda kullanılan bir makinedir. Bu makinenin kullanımında spiral taşı olarak da jet taşı kullanılmaktadır. Jet taşı çeşitleri ve kullanılacak alan ve malzemeye göre boyut ve seçenekleri üretilmektedir.