Eğitim Karadeniz İkliminin Turizm Faaliyetleri Üzerindeki Etkisi Nedir?

Karadeniz İkliminin Turizm Faaliyetleri Üzerindeki Etkisi Nedir?

29.04.2021 - 01:18 | Son Güncellenme:

Coğrafi özellikleri itibariyle Türkiye son derece avantajlı bir konumda yer almaktadır. Hem Asya hem de Avrupa kıtasında toprakları bulunan ülkemizde üç farklı iklim tipi görülür. Bu da tarım ve turizm faaliyetlerinin gelişmesinde etkili olmuştur. Bu iklim tiplerinden biri olan Karadeniz iklimi, ülkemizin kuzeybatı ve kuzey kesimlerinde görülür. Karadeniz ikliminin turizm faaliyetleri üzerindeki etkisi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Karadeniz İkliminin Turizm Faaliyetleri Üzerindeki Etkisi Nedir

Türkiye'de görülen diğer iklim tipleri ise şunlardır: 1- Akdeniz İklimi: Ülkemizin güney ve Ege kesiminde etkilidir. 2- Karasal İklim: Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde görülür. 

Haberin Devamı

 Karadeniz İkliminin Özellikleri Nelerdir? 

 1- Karadeniz iklimi yılın dört mevsimi yağışlıdır. Yağmurun en fazla yağdığı mevsim sonbahar, en az yağdığı mevsim ise sonbahardır. 

 2- Karadeniz Bölgesinde yaz ve kış sıcaklık farkı 7 - 10 derece arasında farklılık gösterir. 

 3- Karadeniz iklimi, sadece Karadeniz Bölgesinde değil, Marmara Bölgesinin kıyı şeridinde de görülür. 

 Karadeniz İkliminin Turizm Faaliyetleri Üzerindeki Etkisi Nedir? 

 1- Karadeniz Bölgesinde yılın dört mevsimi yağmur yağdığı için orman bakımından en gelişmiş bölgemizdir. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist bu bölgedeki ormanlarda kamp yapmaktadır. 

 2- Karadeniz Bölgesinde sadece ormanlık alanlar değil yayla ve mesire yerleri de geniş yer tutar. Buralarda birçok piknik alanı ve milli park mevcuttur. Yedigöller, Altındere Vadisi, Küre Dağları ve Hatila Vadisi en çok ziyaret edilen milli parklar arasında yer alır. 

Haberin Devamı

 3- Bolu, kış mevsiminde en fazla kar yağan Karadeniz kentidir. Bolu Kartalkaya kayak merkezi, yıl içinde en çok ziyaret edilen yerin başında gelir. 

 4- Bunun dışında Karadeniz Bölgesinin kıyı şeridinde rafting turizmi de oldukça gelişmiştir. 

 5- En çok ziyaret edilen diğer yerler, Bektaşi Yaylası, Zonguldak Kent Ormanı ve Şimşir Ormanıdır.