Eğitim Kastamonu Üniversitesi'nde öğrencilere eğitim verildi

Kastamonu Üniversitesi'nde öğrencilere eğitim verildi

05.04.2024 - 16:41 | Son Güncellenme:

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından afetlerde sağlık hizmetleri ile ilgili proje hazırlama konusunda öğrencilere eğitim verildi.

Kastamonu Üniversitesinde öğrencilere eğitim verildi

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri programı çerçevesinde, “Sağlık Bilimleri Alanındaki Öğrencilere Yönelik Afetlerde Sağlık Hizmetleri ile İlgili TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi” düzenledi. Eğitim, proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Nihal Aydın koordinasyonunda başarıyla gerçekleştirildi. Sağlık bilimleri alanındaki öğrencilere araştırma yapma konusunda teşvik etmeyi, afetlerde sağlık hizmeti sunumu bilincini geliştirmeyi ve öğrencilere bu konulara yönelik proje hazırlama kültürünü oluşturmayı amaçlayan eğitim ile TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'na yönelik projelerin hazırlanması ve sağlık alanında öğrenci projelerinin artırılması da hedeflendi.

Haberin Devamı

Eğitime Hacettepe Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi'nden toplam 30 lisans öğrencisi katıldı. Projenin düzenleme kurulunda ise Tarsus Üniversitesi'nden Doç. Dr. Eylem Toker, Düzce Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Hacer Gülen Savaş ve Kastamonu Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Nihal Aydın gibi deneyimli akademisyenler yer aldı.

Eğitmenler arasında ise Doç. Dr. Nesrin İçli, Dr. Öğretim Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya, Dr. Öğretim Üyesi Canan Kaş, Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu ve Diyetisyen Çiğdem Gözübek gibi alanlarında uzman isimler yer aldı.

Projenin kapanış töreni, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihal Nesrin İçli'nin katılımlarıyla gerçekleşti.