Eğitim Kodlama eğitimi anasınıfından itibaren başlıyor

Kodlama eğitimi anasınıfından itibaren başlıyor

03.03.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Çocukların erken yaşlarda sistematik düşünme ve problem çözme becerisi kazanmasında önemli yeri olan kodlama eğitimi, TED Rönesans Koleji’nde anasınıfından itibaren Bağlantıkulüp etkinlikleri içerisinde yer alıyor.

Kodlama eğitimi anasınıfından itibaren başlıyor

4-5 yaş grubundaki öğrenciler farklı dünyaları keşfetmelerini sağlayan çok yönlü öğrenme programıyla, 21. Yüzyılın dünyasına ilk adımlarını TED Rönesans Kolejinde atıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde pek çok mesleğin yazılım ile doğrudan ya dolaylı bağlantılı olması, kodlama bilmenin önemini giderek arttırıyor. TED Rönesans Kolejinde anasınıfı öğrencileri algoritma mantığını kavrama, problem çözme, akıl yürütme gibi düşünme becerilerini geliştirici eğitim içerikleriyle kodlama ile erken yaşta tanışıyor.Anasınıfında kulüp etkinlikleri ile başlayan kodlama eğitimi ilkokul ve ortaokul yıllarında Teknoloji dersleri ile devam ediyor. Önümüzdeki eğitim yıldabaşlayacak lise hazırlıkseviyesinde de yer alacak olan kodlama eğitimi, öğrencilere geleceklerini belirlerlerken kullanacakları önemli bir donanım kazandırıyor.

4 ve 5 yaş grubu öğrencilerinin kişilik gelişimi ve öğrenme süreçlerini desteklemek için çok yönlü bir eğitim programı sunan TED Rönesans Koleji, sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencileri yaşama uluslararası standartlarda hazırlıyor.

Haberin Devamı

Hayata Hazırlanırken Okul Öncesi Yıllar Önemli

Öğrencilerinin tüm gelişim alanlarında olgunlaşarak adım adım yetişkin desteğinden bağımsızlaşan ve yaşam boyu öğrenmeyi seven bireyler olmalarını amaçlayan TED Rönesans Koleji, bu kapsamda anasınıfı öğrencilerinin yaş özelliklerine uygun tasarlanmış farklı öğrenme alanları sunuyor. TED Rönesans Koleji öğrencileri, anasınıfındaTürkçe ve İngilizce etkinlikler ile farklı kültürleri tanıyor. Kendilerini ifade etmenin yeni yollarını keşfedip, hayata hazırlanılan ilk yıllar olan anasınıfı eğitiminde gelişim ihtiyaçları ile doğru orantılı, güvenli bir eğitim ortamında öğrenciler dünyayı keşfediyor.

“Proje tabanlı, beceritemelli, farklılaştırılmış eğitim programları ve ters yüz edilmiş sınıf(Differentiatedflip Classroom) gibi birçok yenilikçi yöntem ve teknik kullanarak öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlayan TED Rönesans Koleji; Modern donanımlı sınıfları, fen bilimleri, bilgisayar, 3D laboratuvarı, kulüp odaları, müzik, görsel sanatlar ve yaratıcı drama atölyeleri, tenis kortları, dans ve spor salonlarıyla öğrencilerin ihtiyaç duyacakları tüm olanakları sağlayarak onlara kendilerini keşfedebilecekleri birçok farklı ortam sunuyor..”

Haberin Devamı

Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul bölümlerine öğrenci kaydı alan TED Rönesans Koleji, önümüzdeki akademik yılda TED Rönesans Koleji Lisesi’nin açılışıyla birlikte anasınıfından 12. Sınıfa kadar olan bütünselliği yolunda lise öğrencileriyle buluşacak. TED Rönesans Koleji, Cambridge Akreditasyonu ve sertifika programı, öğrencilerinin kullandığı yabancı diller ve mesleki eğitimleriyle dünyaya açılmasına imkân sağlayan BTEC Programı, bilim, sanat, spor ve sosyal sorumluluk alanındaki projeleri ve tüm süreçlerin odağında çocukların bulunduğu yenilikçi eğitim anlayışıyla 2016-2017 eğitim-öğretim yılının erken kayıtlarını almaya başladı.