Eğitim KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 KPSS sonuçları!

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 KPSS sonuçları!

09.07.2016 - 10:52 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları kısa bir süre açıklanacak. KPSS sonuçlarının ertelenmesinin ardından adaylar yeni açıklanma tarihini merakla bekliyor. KPSS sonuçları ÖSYM tarafından 18 Temmuz tarihinde açıklayacak.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2016 KPSS sonuçları

KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı; Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın toplamına verillmiş olan genel isimdir. Bu sınav, “Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler” sınavlarından oluşmaktadır. Müracaat edeceğiniz alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmeniz gerekmektedir. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları ise herkesin girmesi gereken sınav alanlarıdır. KPSS bölümlerini aşağıda sizler için kısaca anlatmış bulunmaktayız. Bu sınava girebilmek için üniversite bitirmeye gerek yoktur. Lise mezunu olmanız yeterlidir. Yani KPSS özetle, kamu alanlarında görev alacak veya almak isteyen adaylar için hazırlanmış bir seçme sınavıdır.

Haberin Devamı

KPSS - A Grubu Kadrolar

- Başbakanlık

- Bakanlıklar

- Bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşlar

- Bu kuruluşların ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler

- İl özel idareleri

- Belediyelerin teftiş kurulları

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS - B Grubu Kadrolar

KPSS-B grubu kadrolar ise yukarıda belirtilen KPSS-A dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır.

Yukarıdaki bilgilerin tablo haline getirilmiş şekli aşağıdaki gibidir.

Haberin Devamı

SINAV TİPİ

KİMLER GİRER

ATAMA

KADROLAR

HANGİ YILLAR

PUAN TÜRÜ

KPSS B

Tüm lisans mezunları

Puana göre merkezi sistem ataması

A kadro harici memurluklar

Çift yıllar;2016,2018..

KPSS-3

KPSS A

İİBF, SBF, Hukuk, Mühendislik ve diğer

Kurumunların ilan ile açtıkları yarışma sınavlarına başvurarak

A kadro kariyer meslekleri;Müfettiş, denetçi, uzman, kontrolör, vs..

Her yıl

KPSS-4 KPSS-120 arası kuruma göre

Öğretmenlik

Eğitim ve Fen Edebiyat Fak. mezunları

Boş kadro adedi ve adayların sıralamalarına göre

Öğretmen

Her yıl

KPSS-10 KPSS-121

KPSS sınav sonuçları belli olduktan sonra, ÖSYM tercih formlarını illere dağıtır. Adaylar kendi durumlarına ve istedikleri bölümlere göre tercihlerini yaparak tercih formlarını ÖSYM’ye süresi içinde gönderir, kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaç hasıl olduğunda KPSS puanına göre yerleştirmeler yapılır. KPSS 2016 sonuçları daha erken bir tarihte açılanacaktı fakat ertelendir. Bu erteleme süresi ile KPSS sonuçları 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanmaya karar verildi. Bu tarihten önce veya sonra açıklanmayacağıda kesinleştirildi ve sürprizlere yer verilmeyecek açıklaması yapıldı.

ÖSYM sonuç sistemi üzerinden açıklanacak olan sonuçlar sonrasında bahsetmiş olduğumuz gibi tercih süresi başlayacaktır. Adaylar puanlarına ve istediklere yerlere göre verilecek olan tercih formlarına okulları yazacaklardır. Sonrasında tercihler teslim edilecektir. Ve bu tercihlerin sonuçları da belirli bir süre ve düzenleme sonucunda açıklanacaktır. Açıklanacak olan sonuç ile birlikte eğitime devam edeceğiniz okul; yazdığınız tercihler ve puan durumunuza göre belirlenmiş olacaktır.