Eğitim KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih!

KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih!

14.06.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

Binlerce memur adayının merakla beklediği KPSS sonuçları ile ilgili olarak ÖSYM’den bir son dakika açıklaması geldi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu son dakika açıklamasına göre memur adayları KPSS sonuçları açıklamasını öğrenebilmek için biraz daha bekleyecek. Çünkü 2016 KPSS sonuçları açıklaması ÖSYM tarafından 14 temmuzda yapılacak.

KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih

Türkiye genelinde binlerce yeni memur adayı 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak ÖSYM’den gelecek 2016 KPSS sonuçları açıklamasını büyük bir heyecan ile bekleniyor. Her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak binlerce memur adayı devlet dairelerindeki boş kontenjanlarda yer alabilmek için sınava katılıyor. Bu kapsamda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi sınav ve yerleştirme hizmetlerinde son derece etkin bir şekilde kullanıyor olması sayesinde artık sınavlara ve yerleştirmelere ilişkin olarak sonuç açıklamaları çok kısa süreler içerisinde gerçekleştiriliyor. Buna göre ÖSYM tarafından geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin olarak KPSS sonuçları açıklamasının çok kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Uzmanlar tarafından yapılan analizler sonucunda ÖSYM tarafından 2016 KPSS’si için KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziran tarihinde gerçekleştirileceği yönündeydi. Ancak 9 haziranda ÖSYM tarafından herhangi bir sonuç açıklaması bu tarihte yapılmadı ve KPSS sonuçları açıklamasını büyük bir merak ile bekleyen binlerce memur adayı hayal kırıklığına uğraşmıştı. ÖSYM tarafından henüz sonuç açıklamaları gerçekleştirilmiş olmasa da ÖSYM’den bir son dakika açıklaması geldi. Bu açıklamaya göre binlerce memur adayının 2016 KPSS sonuçları merak ve heyecanının 14 temmuz tarihinde sona ereceği açıklandı.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016 KPSS sonuçları açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirilmesine karar verdiği ve sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihinin bu doğrultuda güncellendiği binlerce memur adayı ile paylaşıldı. Ayrıca yapılan bu son dakika açıklaması kapsamında ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, KPSS sınav sonuçları ile ilgili olarak gerçekleştirilen bu açıklama tarihinin 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 yılının haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildiriminde bulunmasını sağlamak amacı taşındığını dile getirdi. Yönetim kurulu kararı ile alınan bu değişiklik çerçevesinde binlerce memur adayı 2016 KPSS puanlarını, 14 temmuz tarihinde gerçekleştirilecek 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması ile öğrenebilecek.

KPSS A ve KPSS B şeklinde iki oturum üzerinden gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı, her iki oturum içinde ÖSYM tarafından yılı içerisinde belirlenen sınav takviminde farklı tarihlerde uygulanmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı için oluşturulan bu 2 oturum farkı ise hem devlet kademelerinde personel ihtiyacının bulunduğu alanlara o alan ile ilgili olarak eğitim seviyesi uygun olan personellerin alınabilmesi hem de vatandaşların eğitim durumlarına göre başarılı olabilecekleri devlet kademelerinde görev alabilmelerinin sağlanabilmesidir. Türkiye’de ÖSYM tarafından yapılacak 2016 KPSS sonuçları açıklamalarına göre belirlenmiş olan KPSS başarı puanını yakalamış olan vatandaşların iş bulma sahaları oldukça geniş bir yelpazededir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı iki oturum üzerinden gerçekleştirilmektedir.