Eğitim Kurşun Nasıl Dökülür? Kurşun Döktürürken Hangi Dualar Okunmalıdır?

Kurşun Nasıl Dökülür? Kurşun Döktürürken Hangi Dualar Okunmalıdır?

15.04.2021 - 14:39 | Son Güncellenme:

Kurşun dökmenin kültürümüzde geniş bir yeri vardır. Bu eski gelenek, kötü durumlardan korunmak, nazarı engellemek ve bahtı açmak gibi çeşitli nedenlerle uygulanır. Kötü enerjileri ortadan kaldırdığı ve iyiliklere vesile olduğu düşünülen kurşun döktürme eyleminin kişiye rahatlık ve huzur getirdiğine inanılır. Peki kurşun nasıl dökülür ve kurşun döktürürken okunması gereken dualar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kurşun Nasıl Dökülür Kurşun Döktürürken Hangi Dualar Okunmalıdır

Kurşun döktürme, herkesin dönem dönem ihtiyacı olabilecek bir eylemdir. Bunun için denenmiş izinli ve ocaklı kimselere gitmek uygun görülür.

Kurşun Nasıl Dökülür?

Kurşun döktürmenin sadece izni olan ocaklı kadınlar tarafından yapılması gerekir. Ocaklı kavramı, kurşun döken kişinin ailesinde daha önceden aynı işi yapan bir yakının bulunması durumunda kullanılır. Yani bu işlem soydan geçen bir durumu kapsar. İzinli terimi ise, kurşun döken kimsenin ailesinde daha önceden bu işi yapan kişi tarafından izin alması durumunda kullanılır. Aile yakınının bu mesleği yapmak isteyen kişiye izin vermiş olması gerekir. İzinli kavramı, el vermek olarak da ifade edilebilir.

Kurşun dökülürken belirli malzemelere gerek duyulur. Bunlar tepsi, metal kap, su, külçe kurşun ve bez parçası şeklindedir. Öncelikle kurşun dökülecek kişinin hazırlanması gerekir. Bunun için kişi bir sandalyeye oturtulur. Bu sırada külçe kurşun çukur metal kaba alınır ve ateşte eritilir. Kurşun dökülecek kişinin başının üzerine iki tarafından tutulan geniş bir bez parçası gerilir.

Sonrasında madeni tasa su konur ve kurşun dökecek kimse eriyen kurşunu kişinin başı üzerinde tutulan kaba döker. Aynı işlem kişinin göbeği üzerindeki tasa ve ayaklara da uygulanır. Böylelikle kişinin etrafını saran kötü ruhlar ve enerjiler kaçırılır.

Kurşun Döktürürken Hangi Dualar Okunmalıdır?

Kurşun dökerken İhlas Suresi, Ayet-el Kürsi, Nas, Fatiha ve Felak duaları okunur. Ancak toplumdan topluma kurşun dökerken okunması gereken dualar farklılaşabilir. Bu nedenle bu işlem sırasında kesin olarak okunması gereken bir dua yoktur. Kurşun dökmenin kişiyi nazardan ve kötülükten koruduğu düşünülür. Kötü enerjilerden arınan kişinin kısmeti ve bahtı açılır. Bu durumda fal olarak da yorumlanan kurşun döktürmenin kişiye pek çok faydası olur.