Eğitim KYK burs ve kredi başvurularında son gün bugün!

KYK burs ve kredi başvurularında son gün bugün!

03.11.2015 - 23:17 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvurusu yapmak istiyorsanız son gün bugün. Hala başvuru yapmadıysanız sizin için son fırsat. Bu başvuruyu nasıl yapacağınızı haberimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

KYK burs ve kredi başvurularında son gün bugün

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu yani KYK yüksek öğrenim gören ayrıca yüksek lisans yapan birçok öğrenciye burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Burs ve kredi imkanının yanında barınma imkanı da sunmaktadır. Sizde yüksek öğrenime yeni başladıysanız ya da Yüksek Öğrenim görüyorsanız bu imkanlardan yararlanabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu bu hizmetlerde yararlanabilmeniz için belirli şartları yerine getirmenizi istemektedir. Yazının devamında burs kredi ve yurt sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını sizlere kısaca anlatacağız. Bu bilgileri takip ederek KYK burs kredi ve yurt sorgulama işlemlerini yapabilir ve bu imkanlardan faydalanmaya hak kazanıp kazanmadığımızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KYK Yurt, Burs ve Kredi Sorgulama

Üniversiteye başlayan herkesin aklında yer alan ilk konu nerede kalacağıdır. Sizde yurtta kalmayı daha uygun görüyorsanız Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına başvuruda bulunabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu her sene kendi web sayfasında başvuru için gerekli şartları duyurmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına internet üzerinden online olarak Kredi Yurtlar Kurumunun açtığı online başvuru sayfasında başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra sonucunuzu öğrenmek için Kredi Yurtlar Kurumunun yine kendi web sayfası üzerinde açacağı sonuç sorgulama sayfasından yurt başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Burada sizden sadece T.C kimlik numaranız istenecektir. Açılan sayfada eğer asil olarak gözüküyorsanız yurda kayıt hakkı kazanmışsınız demektir. Eğer ki yedek olarak gözüküyorsunuz yedek sıranızın gelmesini beklemeniz gerekmektedir. Yedek sıralı liste asil kayıtlıların kayıtlarını gerçekleştirmedikleri zaman tek tek onların yerine yedek adaylar alınacaktır. Aynı sistem üzerinden burs ve kredi sonucunuzu da öğrenebilirsiniz. Eğer ki daha önce Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kredi aldıysanız kredinizin geri ödeme borcunu sorgulayabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan bu sorgulama işlemini 2 yol üzerinden yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Kredi Yurtlar Kurumu web sayfası iken diğeri birçok işlemi yaptığımız e-devlet uygulamasıdır.

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu sisteminden bu işlemi yapmak için Kredi Yurtlar Kurumu geri ödeme borcu sorgulama ekranına giriş yapınız. Burada sizden sadece TC kimlik numaranız istenecektir. TC kimlik numaranızı girdikten sonra sorgulama butonuna basınız. Bu şekilde açılan sayfadan kredi geri ödeme borcunuz öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden burs sorgulama işlemini yapmak için ilk olarak E- Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yok ise herhangi bir PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi alma beyanında bulununuz. Oradaki görevli size kapalı zarf halinde şifrenizi verecektir. Almış olduğunuz şifreni ücreti 2 TL’dir. Şifrenizi aldıktan sonra geri ödeme borcu sorgulama için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/kyk-odenen-ogrenim-kredi-sorgu vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Daha sonra açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladığınızda sizden TC kimlik numaranız ve e Devlet şifrenizi istenecektir. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işlemini gerçekleştiriniz. Ardından son işlem olarak sisteme giriş yap butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan Kredi Yurtlar Kurumu kredi geri ödeme borcu sorgulama işleminizi cevabını almış olacaksınız.