Eğitim Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası

Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası

15.08.2008 - 11:48 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding’e bağlı Adana’da kurulu BOSSA AŞ tarafından geçen yıl başlatılan "Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası" projesi kapsamında, yeni öğretim yılında da Adana ve ilçelerinde okula başlayan 11 bin 840 öğrenciye ücretsiz önlük dağıtılacağı bildirildi.

Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası

Adana Valisi İlhan Atış, "Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası" projesinin protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, BOSSA’nın Türkiye ve Adana’nın örnek kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BOSSA’nın sosyal içerikli bu projesini uygulamaya koymalarından dolayı memnun olduklarını belirten Atış, geçen yıl başlatılan ve bu yıl da sürdürülen proje kapsamında yeni öğretim yılında okula başlayan 11 bin 840 öğrenciye "mavi önlük" dağıtılacağını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, eğitimin ülkenin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, tüm hayırsever vatandaşlar ile kuruluşları eğitime destek olmaya çağırdı. Büyükfırat, eğitime desteklerinden dolayı BOSSA AŞ yöneticilerine teşekkür etti.

BOSSA AŞ Genel Müdürü Can Piyale ise şirketlerinin ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeyi desteklemeyi görev kabul ettiğini söyledi. Bu sorumluluğun bir bölümünü yerine getirmek adına bu kampanyayı düzenlediklerini anlatan Piyale, kampanya ile Adana’da, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve okula yeni başlayan her ilköğretim okulu öğrencisine mavi okul önlüğü dağıtacaklarını ifade etti. Piyale, kampanyalarını Adana topraklarında var oldukları sürece her yıl yapacaklarını da kaydetti.