Eğitim MEB TEOG mazeret sınavı soru ve cevapları açıklandı

MEB TEOG mazeret sınavı soru ve cevapları açıklandı

18.12.2014 - 17:55 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen TEOG mazeret sınavları soru ve cevapları yayınlandı. TEOG mazeret sınavı soru ve cevaplarına MEB resmi sitesi üzerinden erişebilirsiniz.

MEB TEOG mazeret sınavı soru ve cevapları açıklandı

TEOG 8. sınıf sonuçları tüm değerlendirmeler yapıldıktan 10 gün sonra açıklanması bekleniliyor. MEB tarafından henüz net bir açıklama yapılmamıştır.

Haberin Devamı

13 Aralık 2014 Tarihli 8.Sınıf I.Dönem Ortak (Mazeret) Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı tüm kitapçıkları MEB tarafından açıklandı.

TEOG 1. DÖNEM MAZERET SINAVI SORU VE CEVAPLARI

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınav sonuçları 13-14 Aralık'ta yapılacak TEOG mazeret sınavları sonrası Ocak ayında açıklanacak.

Ortak sınavlar uygulama takvimine göre 26-27 Kasım'da yapılacak 1. dönem ve 13-14 Aralık, mazeret sınavı sonuçları ocak ayında açıklanacak.

Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Bu puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ise öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

BU YIL İTİRAZ 20 TL!

Geçen yıl 10 TL olan itiraz bedeli bu yıl 20 TL oldu. Kılavuzda, “Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) yatırılması gerekmektedir.” deniliyor.

Haberin Devamı

TEOG'da güldüren selfie sorusu

Bugün yapılan TEOG sınavının ilkinde öğrencileri yorumu, "Matematik zordu, din kolaydı, Türkçe'de selfie güldürdü " şeklinde oldu.

TEOG sınavında bugün Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik sorularına yanıt veren öğrenciler, maraton biter bitmez Twitter’dan ilk değerlendirmeleri yaptı. Öğrenciler en çok matematik testinde zorlandıklarını söyledi. Öğrenciler geçen yıl çok zor bulunan din sorularının ise bu sene çok kolay olduğunu belirtti.