Eğitim Mıcır Nedir, Ne İşe Yarar? Mıcır Boyutları Ve Çeşitleri Nelerdir?

Mıcır Nedir, Ne İşe Yarar? Mıcır Boyutları Ve Çeşitleri Nelerdir?

09.03.2022 - 17:13 | Son Güncellenme:

Mıcır, sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden biridir. Özellikle kelime anlamı olarak da önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Mıcır nedir öğrenebilir buna göre rahatlıkla cümle içinde kullanabilirsiniz. Mıcır nedir, ne işe yarar? Mıcır boyutları ve çeşitleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Mıcır Nedir, Ne İşe Yarar Mıcır Boyutları Ve Çeşitleri Nelerdir

 Mıcır, kum, çakıl ve inşaat sektöründe kullanılan ve agrega olarak da adlandırılan, organik olmayan malzemelerdir. 

Haberin Devamı

 Mıcır Nedir, Ne İşe Yarar?

 Mıcır, ne olduğu ve ne işe yaradığı sıkça merak edilerek araştırılan bir kelimedir. Mıcır, mineral kökenli olan ve genelde 100 mm'ye kadar çeşitli boyutlarda olan, beton yapımında su ve çimento karışımından bağlayıcı maddeler ile bir araya getirilen, çakıl, kırmataş ya da organik olmayan doğal malzemeler olarak tanımlanır. Doğada doğal olarak bulunduğu gibi iri kaya bloklarının kırılması ile de Mıcır elde edilmesi mümkündür. Günümüzde kırılmamış olan kum ya da çakıl gibi malzemeler de mıcır olarak kabul dilmektedir. Mıcır, en çok çimento fabrikalarında ana hammadde olarak bulunur. İnşaat sektöründe ve diğer sektörlerde de mıcır sıklıkla kullanılan bir malzemedir.

 Mıcır Boyutları ve Çeşitleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 Mıcır, 1 numara mıcır, 2 numara mıcır, 3 numara mıcır ve 4 numara mıcır olmak üzere boyutlara ayrılır. 1 numara mıcırlar 5-12 mm arası, 2 numara mıcırlar 12-22 mm arası, 3 numara mıcırlar 22-32 mm, 4 numaralı mıcırlar ise 32-38 mm arası boyutlarda olur. Mıcır çeşitleri dere mıcırları, deniz mıcırları, teras mıcırları ve buzul mıcırları olmak üzere dört çeşittir.