Eğitim Nasıl Masaj Yapılır? Sırt Masajı Püf Noktaları Nelerdir?

Nasıl Masaj Yapılır? Sırt Masajı Püf Noktaları Nelerdir?

07.06.2021 - 14:54 | Son Güncellenme:

Rahatlamak ve gün içerisinde yaşanan tüm stresi atabilmek için masaj büyük bir öneme sahiptir. Özellikle günümüzde profesyonel açıdan masaj yapan pek çok yer bulunmaktadır. Peki nasıl masaj yapılır? Sırt masajı püf noktaları nelerdir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Nasıl Masaj Yapılır Sırt Masajı Püf Noktaları Nelerdir

 Masaj her ne kadar günümüzde uzmanlar tarafından yapılsa bile, bireysel olarak da birini rahatlatmak için amatör şekilde yapılabilir. Bazı püf noktalarını bilmek ve uygun koşulları sağlamak yeterlidir. Böylece gün içerisinde yaşanan tüm stres ve yorgunluk bütünüyle atılabilir.

Haberin Devamı

 Nasıl Masaj Yapılır?

 Dünya çapından birçok farklı masaj yöntemi bulunmaktadır. Özellikle Uzakdoğu masajı ile beraber Osmanlı döneminden gelen masaj yöntemleri ön plana çıkıyor. Tabii Avrupa ya da farklı noktalardan da öğrenilmiş olan masaj yöntemleri bulunmaktadır.

 Sağlık açısından büyük bir öneme sahip olan masaj; eller, parmaklar, dirsekler ya da özel aletler vasıtasıyla gerçekleşir. Bu durum masaj yöntemine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kişinin derisine belli bir ritim doğrultusunda temasta bulunulur ve basınç uygulanır. Bu doğrultuda basınç uygulaması ve sertlik derecesi bölgeye göre değişkenlik yaratabilir. Özellikle sırt bölgesinde biraz sert yapılırken, boyun bölgesinde biraz daha yavaş şekilde masaj gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

 Sırt Masajı Püf Noktaları Nelerdir?

 Özellikle gün içerisinde sırt bölgesinde ciddi oranda ağrılar ve kas kasılmaları meydana gelebilmektedir. Bu konuda rahat edebilmek için sırt masajı büyük bir öneme sahiptir. Daha çok parmak uçlarıyla ya da dirseklerle sırt masajı yapılır.

 Yuvarlak bir şekil çizmek suretiyle, ilgili bölgeye kolay şekilde masaj yapılabilir. Böylece bölgedeki kan atışı daha etkin hale gelir ve kaslar gevşer. Tabii bunu gerçekleştirirken masajın yapılacağı ortam rahat bir hale getirilmelidir. Bunun için yumuşak ve özel bir yer kullanılabilir; özel kokular değerlendirilebilir ve sakin bir ortam hazırlanabilir.