Püf

Püf

Son dakika Püf haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Püf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Püf haber sayfamızda...

Püf

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.833 püf haberi bulunmuştur.
Çamaşırlar yumuşatıcı kokmuyor mu? Bu yöntemle çamaşırlarınız buram buram kokacak!
Çamaşırlar yumuşatıcı kokmuyor mu? Bu yöntemle çamaşırlarınız buram buram kokacak!Pek çok kişi, çamaşırlarını yumuşatıcı ile yıkamasına rağmen beklediği hoş kokuyu alamamaktan şikâyetçi. Oysa ki bu durum, kullanılan yumuşatıcının kalitesiz olmasından değil, çoğu zaman yapılan bazı yaygın hatalardan kaynaklanıyor. Çamaşır makinesinde yapılan yanlışlar, kokunun kumaşa nüfuz etmesini engelliyor olabilir. Yumuşatıcıyı doğru kullanmak ve bazı pratik yöntemleri uygulamak, bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilir.
2.05.2025Bilgi Rehberi
Salatalıkların buruşmasını önleyen teknik! Günlerce taş gibi taze kalacak
Salatalıkların buruşmasını önleyen teknik! Günlerce taş gibi taze kalacakSalatalık, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olmasının yanı sıra, yüksek su içeriği sayesinde serinletici bir etkiye sahiptir. Ancak bu özellik, salatalığın çabuk bozulmasına ve buruşmasına da neden olur. Özellikle buzdolabında birkaç gün bekleyen salatalıklar, elastikiyetini kaybederek buruşur ve lezzetinden ödün verir. Bunun başlıca nedeni, nem kaybı ve uygun olmayan saklama koşullarıdır.
2.05.2025Bilgi Rehberi
Olgun avokadoyu 10 metre öteden seçeceksiniz! Sapı ele veriyor, hafifçe sıkın
Olgun avokadoyu 10 metre öteden seçeceksiniz! Sapı ele veriyor, hafifçe sıkınAvokado, sağlıklı yağları ve çok yönlü kullanımıyla sofraların gözde besinlerinden biri. Salatalardan sandviçlere, smoothielerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede kullanılan avokado, doğru seçildiğinde lezzetini tam anlamıyla ortaya koyar. Ancak tam kıvamında, olgun bir avokado bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Gelin, püf noktalarını öğrenelim.
1.05.2025Püf Noktası
Poğaçaya süt mü yoksa su mu katmalıyım? Yumuşacık oluyor, puf puf kabaran tarif
Poğaçaya süt mü yoksa su mu katmalıyım? Yumuşacık oluyor, puf puf kabaran tarifKahvaltı sofralarından çay saatlerine kadar her an keyifle tüketilen poğaçanın sırrı, hamurunun yumuşak, kabarık ve lezzetli olmasındadır. Ancak, poğaça yaparken sıkça karşılaşılan sorulardan biri de süt ve yoğurt hakkında. Her iki malzeme de poğaçayı lezzetlendirse de bir tanesi ön plana çıkıyor.
30.04.2025Püf Noktası
Nar ekşisini artık marketten almayacaksınız! En ekşisini seçin, salataların yıldızı
Nar ekşisini artık marketten almayacaksınız! En ekşisini seçin, salataların yıldızıNar, sağlığa olan faydalarıyla mutfaklarımızın vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Salatalardan yemeklere, soslardan tatlılara kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan nar özellikle ekşi sos formunda sofraları süsler. Ancak, marketlerde satılan nar ekşilerinin çoğunda katkı maddeleri bulunuyor. Evinizde, tüm püf noktalarına dikkat ederek nefis bir nar ekşisi hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi.
30.04.2025Püf Noktası
Domates konservesini ekşimeden taze tutan yöntem! Yıl boyunca asla bozulmuyor
Domates konservesini ekşimeden taze tutan yöntem! Yıl boyunca asla bozulmuyorEvde yapılan domates konserveleri, mutfakta adeta bir kurtarıcı görevi görür. Ancak birçok kişi zamanla konservelerinin ekşidiğini, kapağının şiştiğini veya kötü bir koku oluştuğunu fark edebilir. Doğal yöntemlerle, kimyasal katkı maddesi kullanmadan domates konservesini yıl boyu taze ve lezzetli tutmanın sırrını açıklıyoruz!
28.04.2025Bilgi Rehberi
25 yıllık usta açıkladı, günlerce taze kalan magnolya! 'Göz göz olunca kapatın'
25 yıllık usta açıkladı, günlerce taze kalan magnolya! 'Göz göz olunca kapatın'Tatlıcılarda ve pastanelerde hem hafifliği hem de verdiği ferahlıkla öne çıkan lezzetlerden biri olan magnolya tatlısı, pek çok evde de severek yapılıyor. Ancak bir süre sonra ne kıvamı ne de tadı ilk günkü gibi olmayabiliyor. Tatlıcıların ve pastanelerinse bu konuda ortak bir sırrı var. 25 yıllık ustasından püf noktalarıyla magnolya tarifi!
28.04.2025Püf Noktası
45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacak
45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacakKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı kaymak, krem gibi tadıyla gönüllere taht kuran bir yiyecektir. Balın, reçelin veya taze ekmeğin üzerine eklenen bu lezzet, yıllardır mutfaklarda özel bir yere sahip. Ancak her kaymağın hazırlanışı ve püf noktaları farklı olabilir. Peki, mükemmel bir kaymağın sırrı nedir?
25.04.2025Püf Noktası
Köylülerin salça küflenmesini önleyen gizli sırrı! Aylarca küflenmeden ekşimeden kalıyor
Köylülerin salça küflenmesini önleyen gizli sırrı! Aylarca küflenmeden ekşimeden kalıyorEv yapımı salça, doğal tadı ve katkısız içeriğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi. Ancak birçok kişi, salçanın zamanla küflenmesi ve ekşimesi sorunuyla karşılaşıyor. İşte tam da bu noktada, Anadolu'nun köylerinde yıllardır uygulanan bir yöntem dikkat çekiyor. Köylülerin nesilden nesile aktardığı bu doğal sır sayesinde salça, aylarca ilk günkü tazeliğini koruyabiliyor.
25.04.2025Bilgi Rehberi
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyede gazdan eser bırakmayan teknik buymuş
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyede gazdan eser bırakmayan teknik buymuşKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak lezzetinin yanında getirdiği mide şişkinliği ve gaz sorunları nedeniyle birçok kişi bu nefis yemeği tüketirken tereddüt yaşıyor. Gaz yapma etkisini azaltmak için çoğu zaman karbonat veya kimyon gibi katkılar tercih edilse de, aslında çok daha etkili ve doğal bir yöntem var. İşte kuru fasulyeyi hem daha sağlıklı hem de daha sindirilebilir hale getiren bu şaşırtıcı teknik...
25.04.2025Bilgi Rehberi
Limondan daha fazla su çıkaran teknik! Bilek gücü harcamanıza gerek bile yok
Limondan daha fazla su çıkaran teknik! Bilek gücü harcamanıza gerek bile yokMutfakta pratiklik arayanların karşısına çıkan en yaygın sorunlardan biri, limondan yeterince su çıkaramamak oluyor. Özellikle salatalar, soslar ve içecekler için taze limon suyu kullanmak isteyenler, çoğu zaman limonun tüm suyunu çıkarmak için yoğun bilek gücü harcamak zorunda kalıyor. Oysa birkaç basit ama etkili yöntemle, limondan çok daha fazla su elde etmek mümkün. Üstelik elleriniz yorulmadan!
25.04.2025Bilgi Rehberi
Gelin-görümcenin arı aşkı: Türkiye'nin dört bir yanından iletişime geçiyorlar
Gelin-görümcenin arı aşkı: Türkiye'nin dört bir yanından iletişime geçiyorlarAydın'ın Efeler ilçesinde Demet Özdemir ve görümcesi Naide Çilenger, yılda yaklaşık 7 bin ana arı üretip Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilere gönderiyor.
24.04.2025Gündem
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyor
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyorSağlıklı ve doyurucu olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan bulgur pilavı, bazen beklenen tadı vermez. "Pilavım neden tatsız oldu?" diye düşünenlerdenseniz, sorun kullanılan malzemelerin dengesinde veya pişirme tekniğinde olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu lezzet eksikliğini doğal bir malzemeyle kolayca çözebilirsiniz.
24.04.2025Bilgi Rehberi
Yastık gibi kabaran kekin püf noktasıymış! Ne süt ne de kabartma tozu
Yastık gibi kabaran kekin püf noktasıymış! Ne süt ne de kabartma tozuEvde kek yaparken en büyük hayalimiz, fırından taşarcasına kabaran, içi pamuk gibi yumuşak bir kek elde etmektir. Ancak çoğu zaman istediğimiz sonucu alamaz, kekin sönük kaldığını ya da yeterince kabarmadığını görürüz. Geleneksel olarak kabartma tozu ya da süt kullanılsa da, ustaların tercih ettiği doğal bir yöntem var ki, duyan herkes denemek için mutfağa koşuyor.
22.04.2025Bilgi Rehberi
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecek
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecekPiyaz, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olarak bilinir. Özellikle köfte, balık veya et yemeklerinin yanında sunulan bu lezzet, kuru fasulyenin başrolde olduğu bir şölene dönüşebilir. Ancak, mükemmel bir piyaz yapmak, sanıldığı kadar basit değil. İşte püf noktaları.
17.04.2025Püf Noktası
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartın
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartınPatates kızartması, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak klasik yöntemlerle yapılan kızartmalarda ya dışı yeterince çıtır olmuyor ya da içi yumuşak kalmıyor. Son zamanlarda ise evde kolayca uygulanabilen doğal yöntemlerle hem dışı çıtır, hem içi pamuk gibi patates kızartmaları hazırlamak mümkün. Üstelik bu tarif, fast food tarzından çok daha sağlıklı ve katkı maddesiz!
17.04.2025Bilgi Rehberi
Asitlenmeyen domates konservesinin püf noktası! Ekşimeden yıl boyunca kalıyor
Asitlenmeyen domates konservesinin püf noktası! Ekşimeden yıl boyunca kalıyorYaz aylarında bolca bulunan taze domatesleri değerlendirmenin en pratik yolu konserve yapmaktır. Ancak birçok kişi, emek vererek hazırladığı domates konservelerinin zamanla asitlendiğini ya da ekşidiğini fark ediyor. Bu durum, hem sağlık açısından risk oluşturuyor hem de yapılan emeği boşa çıkarıyor. Neyse ki doğal yöntemlerle, asitlenmeden uzun süre dayanabilen domates konservesi hazırlamak mümkün.
17.04.2025Bilgi Rehberi
Yıkanıp çeken kıyafetleri eski haline getiriyor! Çözümü saç kremiymiş meğer
Yıkanıp çeken kıyafetleri eski haline getiriyor! Çözümü saç kremiymiş meğerHemen hemen herkesin başına gelmiştir: Sevdiğiniz bir kazak ya da tişört, yanlış yıkama sonucunda küçülür ve giyilemez hale gelir. Özellikle yün, pamuk gibi doğal kumaşlardan üretilen kıyafetler, yüksek sıcaklık ya da hızlı sıkma gibi faktörlerle kolayca çekebilir. Ancak kıyafetlerinizi çöpe atmak ya da çocuklara vermek zorunda değilsiniz. Evde uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemle, çekmiş kıyafetleri eski formuna yaklaştırmak mümkün. Ve evet, bu yöntemin başrolünde saç kremi var!
16.04.2025Bilgi Rehberi
Çok kolaymış dedirtecek! Asla dağılmayan tam kıvamında içli köftenin sırrı
Çok kolaymış dedirtecek! Asla dağılmayan tam kıvamında içli köftenin sırrıİçli köfte, hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraların gözdesi olan geleneksel bir yemektir. Ancak bu enfes lezzeti evde yapmaya kalkışanların en çok zorlandığı nokta, köftenin haşlanırken veya kızartılırken dağılmaması olur. Aslında bu sorunun temelinde kıvamını tutturamamak ve doğru teknikleri bilmemek yatar. Oysa birkaç basit ama etkili doğal yöntemle asla dağılmayan içli köfteler yapmak mümkün!
16.04.2025Bilgi Rehberi
Limonu kesmeden yuvarlayın! 1 damlası ziyan olmuyor, içinden su fışkıracak
Limonu kesmeden yuvarlayın! 1 damlası ziyan olmuyor, içinden su fışkıracakLimonun suyunu tam verimle almak ve tazeliğini korumak için doğru kesme tekniklerini bilmek gerekir. Basit ama etkili birkaç püf noktasıyla limondan maksimum verimi alabilir ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte limonu kesmeden önce ve sonra yapmanız gerekenler!
16.04.2025Püf Noktası
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülü
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülüEv yapımı reçel severlerin en büyük sorunlarından biri zamanla reçelin şekerlenmesi ya da matlaşmasıdır. Ancak usta ellerin yıllardır kullandığı bir tarif var ki, çilek reçelinin ne rengi solar ne de şekerlenir. Üstelik tam kıvamında, cam gibi parlak ve doğal aromasıyla damakları şenlendirir. Peki bu sırrın arkasında yatan püf noktaları neler? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, rafine şeker yerine doğal yöntemlerle desteklenmiş, asla şekerlenmeyen çilek reçelinin formülü…
16.04.2025Bilgi Rehberi
Yoğurtlu çorba yaparken en sık görülen problem! Bu yöntemle yoğurtlu çorbanız asla kesilmeyecek
Yoğurtlu çorba yaparken en sık görülen problem! Bu yöntemle yoğurtlu çorbanız asla kesilmeyecekYoğurtlu çorbalar, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak bu çorbaları yaparken en sık karşılaşılan sorun, çorbanın kesilmesi yani yoğurdun topaklanarak yapının bozulmasıdır. Görüntüsü bozulan bir çorba, iştahı kaçırabilir. Neyse ki doğal ve basit birkaç yöntemle bu problemi tamamen ortadan kaldırmak mümkün.
15.04.2025Bilgi Rehberi
Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökün
Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökünİnsanın kendi yetiştirdiği domatesleri tüketmesi çok keyiflidir. Yetiştirmesi zahmetli olan domatesler için tam da ekim zamanı gelmişken 5 önemli püf noktayı paylaştık. Peki, domates fidesi nasıl ekilir? Merak edenler kaydırmaya devam etsin!
15.04.2025Püf Noktası
Kar gibi beyazlar için çamaşır makinesine ekleyin! Sakız gibi beyazlatıyor
Kar gibi beyazlar için çamaşır makinesine ekleyin! Sakız gibi beyazlatıyorBeyaz çamaşırlar zamanla sararabilir, matlaşabilir ve ilk günkü ışıltısını kaybedebilir. Ancak kimyasal ürünlere başvurmadan da beyazları adeta sakız gibi parlatmak mümkün! Son dönemlerde ev hanımlarının sıkça kullandığı doğal yöntemler, hem sağlıklı hem de etkili sonuçlarıyla dikkat çekiyor.
14.04.2025Bilgi Rehberi
Mantarlarınız tertemiz ve bembeyaz olacak! Bu yöntemle soymaya bile gerek kalmıyor
Mantarlarınız tertemiz ve bembeyaz olacak! Bu yöntemle soymaya bile gerek kalmıyorMutfakta pratiklik arayanların en çok zorlandığı ürünlerden biri mantar olabilir. Hem hızlı kararan yapısı hem de temizlenmesiyle uğraştırması, mantarı hazırlarken çoğu kişinin gözünü korkutabiliyor. Ancak artık bu zahmeti ortadan kaldıran, tamamen doğal ve kolay bir yöntem var: Mantarları soymaya bile gerek kalmadan tertemiz hale getiren bu basit püf noktasıyla tanışmaya hazır olun!
14.04.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Püf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.