Eğitim Nigehban Ne Demek? Nedimin Nigehban Nergisleri Hangi Anlamda Kullanılır?

Nigehban Ne Demek? Nedimin Nigehban Nergisleri Hangi Anlamda Kullanılır?

03.04.2021 - 02:56 | Son Güncellenme:

Günlük hayat içerisinde insanların anlamını bilmediği birçok kelime ile karşı karşıya gelindiği bilinmektedir. Siz de karşınıza çıkan ve anlamını bilmediğiniz kelimeler ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Nigehban ne demek? Nedimin nigehban nergisleri hangi anlamda kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nigehban Ne Demek Nedimin Nigehban Nergisleri Hangi Anlamda Kullanılır


Nigehban, kelime kökeni olarak Osmanlıca bir kelime olma özelliğine sahiptir. Nigehban kelimesine aynı zamanda Osmanlıca içeriklerde de nigehban kelimesine oldukça fazla rastlamak mümkündür.

Nigehban Ne Demek?

Nigehban kelimesi, bekçi, gözcü ve gözetici olarak kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Osmanlı döneminde gözcü ve gözetici olarak kullanılmakta olan bir kelime olma özelliğine sahiptir.

Nedimin Nigehban Nergisleri Hangi Anlamda Kullanılır?

Bir şiirin satırlarında yer alan nedimin nigehban nergisleri dizesi, aslında karışık bir anlama sahip gibi görünmektedir. Nedim, arkadaş ve yakın dost manasına gelmekte olan bir kelimedir. Nergis ise bir bitki türü olarak ifade edilebilir. Nedimin nigehban nergisleri ise bir şiirin içerisinde geçen satır olarak ifade edilebilir.