Eğitim Okey Oyununda Taşlar Nasıl Dağıtılır? Hızlı Taş Dağıtma Teknikleri

Okey Oyununda Taşlar Nasıl Dağıtılır? Hızlı Taş Dağıtma Teknikleri

12.10.2022 - 16:14 | Son Güncellenme:

Okey oyununda taşlar genel olarak Öncelikle zarların atılması ile dağıtılır. Sırasıyla zarların atılması noktasında son kalan taş üzerinden ilk kişiye taşlar gelir. Okey oyununda taşlar nasıl dağıtılır? Hızlı taş dağıtma teknikleri hakkında merak edilen detayları derledik.

Okey Oyununda Taşlar Nasıl Dağıtılır Hızlı Taş Dağıtma Teknikleri

 Okey taşları ters çevrilerek üst üste dizildikten sonra yan yana yerleştirilir. Yapılan bu dizilim ile birlikte daha sonra zar atışı gerçekleşir ve buna uygun biçimde taşların dağılımı sağlanır.

Haberin Devamı

 Okey Oyununda Taşlar Nasıl Dağıtılır?

 Genelde çok karıştırılan durumlar içerisinde Okey oyunundaki taşların dağıtımı gelir. Bu konuda ilk olarak zarar atılır. Atılan zar üzerinden son kalan taş yan yana dizilmiş taşların üstünde sayı kadar ilerlenir. Hemen arkasından atılan zar ile beraber en alttan sayım yapılarak o taş çıkarılır. Sonuç olarak ortaya çıkan taş okey olarak ele alınır. Geriye kalan taşlar ise ilk dizilim ele alındıktan sonra, dörder sayılır ve sonraki dizilim alınarak dağıtılır.

 Hızlı Taş Dağıtma Teknikleri

 Zara taşı ile beraber iç alım için iki eli kullanmak önemli bir tekniktir. Taşları ele aldıktan sonra hemen sayım gerçekleştirerek aynı el ile taşlar yine alınabilir.