Eğitim Özel Günler Nelerdir? Dünyada Kutlanan Özel Günler Ve Tarihleri

Özel Günler Nelerdir? Dünyada Kutlanan Özel Günler Ve Tarihleri

03.04.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

Dünyada kutlanan anlamlı özel günler bulunur. Bu özel günler genellikle herkes tarafından bilinen günler değildir. Bazı günler tüm dünyada kutlanırken, bazı günler ise farklı ülkelerde kutlanır. Pek çok kişi bu günleri merak ederek araştırmalar yapıyor. Özel günler nelerdir? Dünyada kutlanan özel günler ve tarihleri, hakkında bilgileri derledik.

Özel Günler Nelerdir Dünyada Kutlanan Özel Günler Ve Tarihleri

Özel günler, anlamları ve konusuyla ön plana çıkan, belirli nedenlerden dolayı özel olarak kabul edilen günlerdir.

Haberin Devamı

 Özel Günler Nelerdir?

 Tüm dünyada özel olan bazı günler bulunuyor. Bu günlerin hepsinin farklı bir anlamı bulunuyor. Farklı anlamlara sahip olan bu günler, pek çok kişinin merak ettiği bir konu oluyor.

 Özel gün olarak belirlenen günler, yıllardır tüm dünyada kutlanıyor. Bu özel günlerin neden olduğu ve hangi konularda olduğu kişilerin araştırdığı bir konudur. Özel günler her alanda ve kategoride bulunabiliyor. Hukuk günü veya nüfus günü gibi günler tüm dünyada kutlanabiliyor. Her bir günün farklı anlamı olabiliyor. Tabi ki özel günlerin kimi insanlara göre farklı anlamları da olabiliyor.

 Hukuk günü, hukukçular tarafından daha çok kutlanan bir gündür. Aynı şekilde dünya mülteciler günü de, mültecilerin daha çok ilgilendiği bir gündür. Özel günler farklı konularda olabildiğinden, herkesi ilgilendiren günlerde bulunuyor. Özellikle bu günlerden birisi olan, dünya hayvanları koruma günü herkesin kutlaması ve bilinçlenmesi gereken bir gündür. Son derece önemli bir gün olması nedeniyle, herkes tarafından önemle takip edilir.

Haberin Devamı

 Dünyada Kutlanan Özel Günler ve Tarihleri

 Pek çok farklı işte uğraşan kişiler, dünyada kutlanan özel günlerin araştırmasını yapabiliyor. Bilindiği üzere tüm dünyada kutlanan bazı özel günler yer alıyor. Özel günlerin amacı, o güne özel olan konunun her zaman hatırlanmasıdır. Sadece bir güne özel olarak değil, her gün unutulmaması gereken anlardır. Kişiler bu nedenden dolayı bu özel günleri araştırıyor ve neyi ifade ettiğini öğrenmek istiyor. Dünyada kutlanan bazı özel günleri tarihleriyle şu şekilde sıralayabiliriz;

Dünya gümrük günü (26 Ocak)

Dünya sigarayı bırakma günü (9 Şubat)

Dünya sevgililer günü (14 Şubat)

Dünya düşünce günü (22 Şubat)

Dünya kulak ve işitme günü (3 Mart)

Dünya kadınlar günü (8 Mart)

Dünya glokom günü (12 Mart)

Dünya tüketici hakları günü (15 Mart)

Dünya yaşlılara saygı günü (18 Mart)

Dünya şiir günü (21 Mart)

Dünya su günü (22 Mart)

Dünya otizm farkındalık günü (2 Nisan)

Dünya sağlık günü (7 Nisan)

Dünya sıtma günü (29 Nisan)

Dünya dans günü (29 Nisan)

Haberin Devamı

Dünya hemşireler günü (12 Mayıs)