Eğitim Pomem Nedir, Kimler Başvuru Yapabilir? Pomem Şartları Ve Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler

Pomem Nedir, Kimler Başvuru Yapabilir? Pomem Şartları Ve Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler

03.02.2021 - 05:19 | Son Güncellenme:

Pek çok kişi internet üzerinden POMEM açılımını öğrenmeye ve konu hakkında bilgi almaya çalışmaktadır. Özellikle meslek sahibi olma ve geleceğini kurtarmak isteyen pek çok öğrenci için büyük bir öneme sahiptir. Peki, POMEM nedir, kimler başvuru yapabilir? POMEM şartları ve eğitim süresi hakkında bilgiler üzerine merak edilenler.

Pomem Nedir, Kimler Başvuru Yapabilir Pomem Şartları Ve Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler

Polis Meslek Eğitim Merkezleri olarak da bilinen POMEM, her sene oldukça yüksek sayıda öğrenci kabul etmektedir. Başvuru kapsamında fiziki yeterlilik ile beraber yazılı ve mülakat üzerinden sınav ele alınır.

POMEM Nedir?

Birçok kişi POMEM nedir sorusunu merak ediyor. Polis memuru yetiştirmek adına eğitim veren meslek Kurumu POMEM olarak verilmektedir. Aynı zamanda Polis Meslek Eğitim Merkezleri şeklinde de ifade edilir. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, aldıkları sertifika ile beraber görevlerinin başına geçerler. Tabii bunu gerçekleştirmek için eğitimin sonunda yapılacak olan bir sınavda geçmek gerekir.

POMEM Kimler Başvuru Yapabilir?

Polis meslek eğitim merkezlerine başvuru gerçekleştirmek için belli başlı bazı kriterler ön plana çıkmaktadır. Bu kriterler öncelikle T.C. vatandaşı olmak ile öne çıkıyor. Aynı zamanda fiziki yeterlilik ile beraber uygulamada olarak sınavlar da yine başvuru içerisinde yer alır. Diğer yandan KPSS üzerinden belli bir taban puanı geçmek ve rakiplerin üzerinde puan almak da başvuru içerisinde önemlidir.

POMEM Şartları

Polis Meslek Eğitim Merkezleri üzerinden katılım göstermek ve polis olabilmek için belli başlı bazı şartlarını yerine getirmek gerekir. Bu şartlara şu şekilde ele almak mümkündür;

- T.C. vatandaşı olmak
- Önlisans ve Lisans mezunu ya da bunların denkliği üzerinden mezun olmak
- KPSS p3 sınavı türü üzerinden en az 60 puan almak
- 18 yaşını tamamlamış olmak
- Kadınlarda 162 cm ve erkeklerde 167 cm altında olmamak
- Silah taşıma ya da silahla görevli olmaya herhangi bir engeli bulunmamak
- Sağlık şartları yönetmeliği kapsamında gerekli unsurları taşımak
- 5237 sayılı Türk Ceza kanuna göre gerekli kriterleri taşımak

Genel anlamda bu ve benzeri kriterleri taşımak suretiyle bunun üzerinden sınava girilebilir ve polis olma şansı değerlendirilebilir.

POMEM Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler

POMEM üzerinden eğitim ve öğretim süresi en az 6 aylık bir süreci kapsamaktadır. Bu bağlamda sömestr izni ile beraber başlama ve bitiş tarihleri bu sürenin dışında kalır. Alınacak 6 aylık eğitim ile beraber polis mertebesi kapsamında kişi görevine başlar. Lise mezunu olmak ile beraber önlisans veya lisans kapsamında KPSS üzerinden sınava girmek yeterlidir.