Eğitim Resveratrol Nedir, Ne İşe Yarar? Resveratrol Nelerde Bulunur Ve Faydaları Nelerdir?

Resveratrol Nedir, Ne İşe Yarar? Resveratrol Nelerde Bulunur Ve Faydaları Nelerdir?

04.03.2021 - 03:30 | Son Güncellenme:

Son zamanlar da sağlığın korunması ve sağlıklı bir yaşam için doğal yollar çokça başvurulan yollardan bir tanesidir. Özellikle dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklar da başta olmak üzere diğer hastalıklara karşı ilaç kullanmadan tedavi yöntemleri ele alınmaktadır. Bağışıklık sisteminin gelişmesi için de birçok doğal yollara başvurulmaktadır. Bunlardan bir tanesi de resveratroldür. Resveratrol son zamanlar da çok araştırılan, faydaları ve zararları merak edilen doğal çözümlerdendir. Peki resveratrol nedir? Ne işe yarar? Hangi hastalılar için önerilmektedir? İşte detaylar

Resveratrol Nedir, Ne İşe Yarar Resveratrol Nelerde Bulunur Ve Faydaları Nelerdir


Resveratrol antioksidanların doğal olanlarından bir tanesi olarak geçmektedir. Sağlığı korumak için önemli olduğu ve damar yolları olmak üzere kolesterol ile mücadelede etkin bir doğal çözümdür.

Resveratrol Nedir, Ne İşe Yarar?

İyi kolesterolü destekleyen, kötü kolesterol ile de mücadele eden bu doğal yol, kanı biraz olsun inceltme görevi görmektedir. Halen de üzerinde yapılan deneylerin devam etmekte olduğu bu yol, solucanlar da meyve sineklerinde ve fareler de denemiştir. Özellikle fareler üzerinde yapılan deneyler de farelerin geç yaşlandığı gözlemlenmiştir.

Resveratrol Nelerde Bulunur ve Faydaları Nelerdir?

Resveratrol doğada kolaylıkla bulunabilecek bir maddedir. Örnek olarak siyah üzümlerin kabuk kısımlarını verebiliriz. Bu resveratrol maddesinin aşırı sıcak ve güneş ile aşırı soğuğa, kansere neden olan maddelere ve de mantar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği söylenebilir. Ayrıca bu maddeyi üzüm asması kökünde, üzümün sapın da ve çekirdeğin de bulunduğu tespit edilmiştir. Özellikle yüksek kesimler de yetişen soğuğa ve sıcağa direnç gösteren üzümler de bu etken madde ile daha çok karşılaşılacağı da tespit edilmiştir.

Bu bağlamda içilen kaliteli bir üzüm suyunun vücuda bağışıklık kazandıracağı, kanser ve damar yaşlanması ile savaşacağı söylenebilir. Ayrıca gebelikte de anne adaylarının demir ihtiyacını karşıladığı gözlemlenmiştir.