Eğitim Şapka Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir? Şapka Türleri Ve Birbirinden Farklı Özellikleri

Şapka Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir? Şapka Türleri Ve Birbirinden Farklı Özellikleri 

21.07.2020 - 18:07 | Son Güncellenme:

Şapka günlük hayatta en çok kullanılan aksesuarlardan biridir. Başlık adıyla da bilinen bu giyim ürünleri birçok farklı amaçta kullanılıyor. Yağışlı ve soğuk havalarda korunmak dışında kombin oluşturmak ve şık görünmek için de takılır. Günümüzde hem erkek hem de kadınlara yönelik onlarca farklı konseptte tasarlanmış şapka çeşidi mevcuttur. Sizin için şapka çeşitleri hakkında merak edilenleri derledik. 

Şapka Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir Şapka Türleri Ve Birbirinden Farklı Özellikleri

Şapkalar kışlık, yazlık, mevsimlik ve günlük gibi birçok farklı seçeneğe ayrılıyor. Üretiminde kullanılan kumaşlar da aynı şekilde çeşitlilik arz etmektedir. 

Haberin Devamı

 Şapka Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? 

 1- Bere: Genellikle sonbahar ve kış aylarında takılan, dünya genelinde kullanımı en yaygın olan şapka çeşididir. Pamuk ve yün kumaşı kullanılarak imal edilir. Yağışlı havalarda koruma sağlar. Desenli, desensiz, tek renkli, çok renkli olmak üzere birçok çeşidi mevcuttur. 

 2- Kasket: Erkeklere özel olarak üretilen bir şapka türüdür. Özellikle yaz aylarında güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmak için takılır. Ancak son yıllarda içi dolgu malzemeleri doldurulmuş ve yılın her mevsimi takılabilecek kasket modelleri de piyasada yer almaya başlamıştır. Yetişkinler dışında çocukların da sıklıkla taktığı şapka modellerinin başında geliyor. 

 3- Hasır Şapka: Özellikle yaz tatillerde, kumsal ve plajlarda takılır. Geniş kenarlı olan bu şapkalar genellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Şezlonglarda vakit geçirirken güneş çarpması riskini en aza indirgeyen bir yapıdadır. Fötr şapkaların bir alt türü olan bu aksesuarlar, sazlar örülerek imal edildikleri için hafif bir yapıya sahiptir. 

Haberin Devamı

 Şapka Türleri ve Birbirinden Farklı Özellikleri 

 1- Melon Şapka: 19. yüzyılda İngiltere'de üretilmeye başlanan melon şapkalar günümüzün en çok tercih edilen başlıklarından biridir. Dayanıklı bir yapıya sahip olan bu şapkalar genellikle keçe kumaşı kullanılarak imal ediliyor. Siyah, haki, beyaz ve gri gibi ana renklerin dışında alternatif renklere ev sahipliği yapan melon şapka modelleri de mevcuttur. 

 2- Fötr Şapka: Uzun yıllardan beri üretilen ama 1950'li yıllardan sonra Hollywood oyuncularının kullanımıyla yaygınlık kazanmıştır. Günümüz modasında önemli bir yere teşkil eden fötr şapkalar klasik giyimlerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Düğme ve aksesuar detaylı olan modelleri de mevcuttur. 

 3- Flat Chap: Özellikle 2010'lu yılların başında moda olan flat chap şapkaların ön kısmında siperlik bulunur. Bu siperlik hem estetik bir görünüme sahiptir hem de kişilerin güneş ışınlarından korunmasını sağlar. Flat chap şapkalar hem spor hem de klasik giyimlerde kombin yapılabilir. Genellikle pamuk ve tüvit kumaşından imal edilen şapka modelleridir.