Eğitim Sarkıt Nedir, Nasıl Oluşur? Sarkıt Nerede Olur?

Sarkıt Nedir, Nasıl Oluşur? Sarkıt Nerede Olur?

04.07.2022 - 16:40 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde doğal bir şekilde oluşan yapılardan biri de sarkıttır. Sarkıtlar su damlaları ile oluşan yapılardır. Ancak sarkıtların içinde çeşitli mineraller bulunmaktadır. Bu mineraller akan su ile birleştiğinde katılaşmaktadır. Böylece sarkıtlar meydana gelmektedir. Sarkıtlar genellikle mağara içlerinde bulunan doğal taşlardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sarkıt Nedir, Nasıl Oluşur Sarkıt Nerede Olur

Sarkıtlar, mağaralarda bulunan doğal taşlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Tamamen doğal bir şekilde oluşmuşlardır. Oluşmalarını sağlayan mineraller vardır. Bu mineraller su ile akıp sarkıtları meydana getiren minerallerdir.

Sarkıt Nedir, Nasıl Oluşur?

Sarkıtlar mağaralarda bulunan doğal taşlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Özünde su ile oluşmuş ile sarkıtların içinde mineraller vardır. Bu minerallerin katılaşması ile sarkıt denen taşlar oluşmaktadır. Sarkıtlar tavanda yer almaktadır. Uçları genellikle sivri olmaktadır ve düşerlerse insana zarar verebilirler.

Her mağarada sarkıt bulunmaktadır. En ünlü mağaralar da ise devasa boyutta sarkıtlar vardır. Bunun anlamı bu mağaralarda fazla mineralli su olmasıdır. Mineral dolu olan sular ne kadar çok akarsa o kadar büyük sarkıtlar meydana gelmektedir. Aynı zamanda birden fazla mineral bulunmaktadır. Mineral olmayan bir sarkıt bulunmamaktadır. Böylece dikit ile arasındaki farkı anlamanız mümkündür.

Sarkıt Nerede Olur?

Sarkıtın olduğu bilinen en genel yer mağaradır. Mağaraların tavanlarında pek çok sarkıt bulunmaktadır. Mağaraların içinde olan mineral dolu sular akara donmaktadır. Sonucunda ise mağara sarkıtları meydana gelmektedir. Oldukları mağaralara göre büyük ve küçük şekillerde karşımıza çıkmaktadırlar.

 

Yazarlar