Eğitim Sembolü (Simgesi) Mg Olan Element Nedir? Magnezyum Elementi Hangi Gruptadır?

Sembolü (Simgesi) Mg Olan Element Nedir? Magnezyum Elementi Hangi Gruptadır?

10.10.2021 - 03:35 | Son Güncellenme:

Doğada bulunan bütün maddelerin atomları ve elementleri bulunmaktadır. Elementler doğada maddenin değişik hallerinde bulunabilmektedir. Elementleri kimya bilimi incelemektedir. Kimya biliminin içeriğinde ise periyodik tabloda elementlerin bilgileri verilmektedir. Peki, bu elementler arasında bilinen magnezyum elementinin simgesi nedir? Magnezyum, periyodik tablonun hangi grubunda yer almaktadır? İşte, magnezyum elementi hakkında merak edilen detayları derledik.

Sembolü (Simgesi) Mg Olan Element Nedir Magnezyum Elementi Hangi Gruptadır


Magnezyum elementi gümüş beyazlığında doğada bulunan bir elementtir. Periyodik cetveldeki atom numarası 12'dir.

Sembolü (simgesi) Mg Olan Element Nedir?

Simgesi Mg olan element magnezyum elementidir. Yani magnezyum elementi Mg harfleri ile gösterilmektedir. Metal grubuna giren bir elementtir.

Magnezyum Elementi Hangi Gruptadır?

Grup olarak 2-3-s sırasında bulunurlar. Magnezyum genel olarak alaşım maddesi olarak kullanılırlar. Başka metaller ile karışımlara katılırlar. 12 atom numarasını alan magnezyum, 24,312 atom ağırlığında bulunmaktadır. En hafif olan elementler arasında sayılmaktadır. En hafif metal olarak da bilinmektedir. Toz halinde bulunan magnezyumların kolayca tutuşma özelliği vardır. Yanarken de parlak bir alev çıkartır. Bu parlak ışık sayesinde genelde fotoğrafçılık sektöründe flaş çıkarmak amacı ile kullanılırlar. Elektrikli fotoğraf makinelerinde kullanılmıştır.