Eğitim Sismik Araştırma Nedir? Sismik Araştırma Gemileri Ne Yapar?

Sismik Araştırma Nedir? Sismik Araştırma Gemileri Ne Yapar?

29.03.2021 - 13:27 | Son Güncellenme:

Sismik araştırma kelimesi en fazla karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Siz de anlamını bilmediğiniz bir kelime ile karşılaşırsanız bunun manasını öğrenmek isteyebilirsiniz. Sismik araştırma nedir? Sismik araştırma gemileri ne yapar? Son zamanlarda oldukça fazla karşılaşabileceğiniz sismik araştırma gemileri ile ilgili tüm detayları derledik.

Sismik Araştırma Nedir Sismik Araştırma Gemileri Ne Yapar

 Sismik araştırma gemilerinin hayatta oldukça büyük bir öneme sahip olduğu söylenebilir. Özellikle de enerji kaynaklarının bulunmasına oldukça büyük katkılar sağladıkları da bilinmektedir. Yerli olarak üretilen ilk sismik gemi ise Oruç Reis olarak bilinmektedir. Hem iki boyutlu olarak hem de üç boyutlu olarak araştırma çalışmalarının yapılmasına olanak sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Sismik Araştırma Nedir?

 Sismik araştırma, sismik dalgaların incelenmesi kapsamında yapılan çalışmalar olarak ifade edilmektedir. Sismik araştırma gemileri denizin derinliklerine inerek doğal kaynakların yüzeye çıkarılmasına olanak sağlamaktadır. Petrol, maden ve doğalgaz zenginliklerini bularak yüzeye çıkarmak için sismik araştırmadan faydalanılmaktadır. Sismik araştırma ile sismik dalgalar incelenir. 

 Sismik araştırmalar, özellikle de yapay kaynakların kullanılması yoluyla oluşturulan yapay sismik dalgaların incelenmesi ve araştırılması tekniği ile yapılmaktadır. 

 Sismik Araştırma Gemileri Ne Yapar?

 Sismik araştırma gemileri, denizlerde yapılacak olan aramalarda ve araştırmalarda oldukça etkin bir şekilde görev alır. Sismik araştırma gemimiz sayesinde bulunan doğalgaz sonrasında sismik araştırma gemileri daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Denizin derinliklerinde bulunan doğal kaynakların keşfedilmesi için sismik araştırma gemilerinin önemi oldukça büyüktür. 

Haberin Devamı

 Denizlerde bulunan madenlerin bulunmasında ve araştırmalarında sismik araştırma gemileri son derece etkilidir. Ülkemiz de bulunan doğalgaz arayışını arttırmak için sismik araştırma gemilerinden faydalanılmaktadır. Türkiye'de kullanılmakta olan çeşitli sismik araştırma gemileri bulunmaktadır. Kanuni gemisi, Oruç reis, Yavuz sondaj gemisi, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi, Fatih sondaj gemisi olarak sayılabilir.