Eğitim Sm Bus Denetleyicisi Nedir, Ne İşe Yarar? Smbus Hatası Nasıl Çözülür?

Sm Bus Denetleyicisi Nedir, Ne İşe Yarar? Smbus Hatası Nasıl Çözülür?

29.06.2022 - 15:49 | Son Güncellenme:

Sm bus denetleyicisi kişisel intel core bilgisayarlar içerisindeki çip yolu ile bilgisayarın düşük hız ve yavaşlamasını gören ve arasındaki bağlantıyı gösteren bir sistemdir. Kişisel bilgisayarların yavaşlaması veya ana kartın ısınması sebebiyle Sm bus hatası vermektedir. Bu durumda çözüm için ayarlar menüsünden Sm bus denetleyicisi girilerek Sm bus denetleyicinin tekrar yüklenmesi gerekmektedir.

Sm Bus Denetleyicisi Nedir, Ne İşe Yarar Smbus Hatası Nasıl Çözülür

Sm bus denetleyicisi masaüstü veya laptop bilgisayarların ana kartın işlem sunucusu arasındaki bağlantıyı sağlamakta ve bir bağlantı sorunu olması halinde Smbus hatası vermektedir.

Haberin Devamı

Sm Bus Denetleyicisi Nedir?

Bilgisayarlar sunucu ile kullanıcı arasında köprü görevini ana kart sağlamaktadır. Bilgi akışı ana kart üzerinden bir iletişim sorunu olması halinde Sm bus denetleyici kullanıcıya bir hata mesajı gönderir.

Sm Bus Denetleyicisi Ne İşe Yarar?

Sm bus denetleyicisi kullanıcının bilgisayar içerisinde olmayan veya driver bulunmayan bir aygıt ya da ana kart üzerinde çipte tanımlanmayan bir uygulama varsa denetler ve olmadığı tespit ettiği anda aygıt yöneticisi bulunamadı uyarısı ile hata mesajı göndermektedir.

Sm Bus Hatası Nasıl Çözülür?

Sistem yönetimi veri yolu Smbus hatası bilgisayar üzerinde çipte ve ana kartta hata bulması üzerine sistem çözüm yolunu aramaktadır. Bu hatayı çözmek için ayarlar menüsünden indirme merkezi içerisinden intel core cihaz yazılımının kurulması yeterli olacaktır. 

Haberin Devamı

Bu çözüm yolu dışında yine indirme merkezi menüsü içerisinden işletim sistemine ait tüm sürücülerin yeniden kurulması diğer bir alternatif olarak kullanılabilmektedir.