Eğitim Sosyal Ağ Nedir, Sosyal Medyadan Farkları Nelerdir? Sosyal Ağ Örnekleri Nelerdir?

Sosyal Ağ Nedir, Sosyal Medyadan Farkları Nelerdir? Sosyal Ağ Örnekleri Nelerdir?

10.12.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Dijital ortamda interneti yaygınlaşması ile ortaya çıkan sosyal ağ kavramı insanların internet ortamında birbirleri ile olan ilişkilerini ifade etmektedir. Sosyalleşmek kavramının internet içerisinde oluşturulma şekli olarak da bilinmektedir. Sosyal ağ nedir ve sosyal medyadan farkları nelerdir? Sosyal ağ örnekleri nelerdir gibi soruların merak edilen yanıtları hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Sosyal Ağ Nedir, Sosyal Medyadan Farkları Nelerdir Sosyal Ağ Örnekleri Nelerdir

 Sosyal ağ kullanım amacı kişilerin iletişim kurma, paylaşım ve eğlence gibi ihtiyaçlarını karşılamak olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Sosyal Ağ Nedir? Sosyal Medyadan Farklılıkları Nelerdir? 

 Sosyal ağ kişilerin internet ortamında sosyalleşmek ve birbirleri ile iletişim kurmaları için kullandıkları bir yanıyla da kendilerini kimi zaman olmak istedikleri gibi ifade ettikleri dijital bir alan olarak tanımlanmaktadır. 

 Sosyal ağın sosyal medyadan farkı sosyal ağda kişi kendi çevresinde kendi belirlediği sayılı insan ile iletişim yaşarken sosyal medyada dünya üzerinde iletişim imkanı bulunmaktadır. 

 Sosyal ağda kişiler gerçek yaşamda olduğu gibi iletişim kurabilirken sosyal medyada kimi zaman abartı ve olmayanı varmış gibi göstermek mümkün olmaktadır. 

 Sosyal Ağ Örnekleri Nelerdir? 

 Sosyal ağ örnekleri arasında internet üzerinde iletişim ve sosyalleşme olanağı bulunan siteler yer almaktadır. Bunlar arasında en bilinenleri Facebook, Twitter, Instagram gibi adresler sosyal ağ örnekleri arasında yerini almaktadır. 

Haberin Devamı

 Sosyal ağların kullanım biçimi sosyal medya oluşumunu ifade etmektedir. Böylelikle kişi sadece belirli kişiler ile iletişim tercihi edebilirken aynı zamanda tanınmış olmak için de farklı seçenekler belirleyebilmektedir.