Sözlük Ayn-Ür Rıza Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ayn-Ür Rıza İle Bakmak Ne Demek?

Ayn-Ür Rıza Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ayn-Ür Rıza İle Bakmak Ne Demek?

07.01.2022 - 04:16 | Son Güncellenme:

Ayn-ür rıza özellikle Osmanlı döneminde kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle tarihe ilgi duyan kişiler için önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Ayn-ür rıza ne demek öğrenebilir ve rahatlıkla doğru şekilde kullanabilirsiniz. Sizin için Ayn-ür rıza ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ayn-ür rıza ile bakmak ne demek tüm detaylarıyla derledik.

Ayn-Ür Rıza Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ayn-Ür Rıza İle Bakmak Ne Demek


Ayn-ür rıza rıza gözü anlamına gelmektedir. Osmanlıca bir kelime olan Ayn-ür rıza herhangi bir kusuru görmeden bakan göz anlamına gelmektedir.

Ayn-ür rıza Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ayn-ür rıza Osmanlıca kökenli bir kelimedir ve rıza gözü, muhabbet gözü ile bakmak anlamına gelmektedir. Ayn-ür rıza kelimesi kusuru görmeden bakan göz anlamlarında da cümle içinde doğru bir şekilde kullanılmaktadır.

Ayn-ür rıza ile Bakmak Ne Demek?

Osmanlıcada Ayn-ür rıza ile bakmak rıza gözü ile bakmak anlamına gelmektedir. Bir kusuru görmeden bakan kişiler için Ayn-ür rıza ile bakar denmektedir. Osmanlıca olan Ayn-ür rıza kelimesi rıza gözü anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda kusura görmeden bakan muhabbet gözü anlamına da gelmektedir.