Sözlük Briket Nedir, Ne İle Yapılır? Briket Ölçüleri Nelerdir?

Briket Nedir, Ne İle Yapılır? Briket Ölçüleri Nelerdir?

14.09.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

Günlük dilde seyrek kullanılan sözcükler olduğu gibi yaygın biçimde kullanılan kelimeler de bulunur. Fazlaca kullanılan sözcüklerin kullanımında, anlaşılmasında genellikle sorun yaşanmaz. Fakat daha seyrek karşılaşılan kelimelerin anlamları ise merak konusu olur. Bazı sözcükler, farklı alanlarda terimdir. Bunların geniş kesimler tarafından bilinmesi zaten beklenen bir durum değildir. Böyle durumlarda sözlüklere bakarak, sosyal medyada, internette kelimenin manası öğrenilmeye çalışılmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız briket sözcüğü neyi ifade eder, briket nedir, ne ile yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Briket Nedir, Ne İle Yapılır Briket Ölçüleri Nelerdir

 Türkçeye İngilizceden girmiş ve esasında Fransızca olan bir sözcük olup, briket kelimesi inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir.

Haberin Devamı

 Briket Nedir?

 Briket sözcüğü aynı zamanda inşaat sektöründe bir terimdir. Briket temel bir inşaat malzemesidir. Kum ve çimentonun birleştirilmesiyle elde edilmiş harç veya bu harcı da içereen birtakım agreganın sıkıştırılmış blok halidir briket. Yani tıpkı tuğla gibi temel inşaat malzemesidir.

 Briket Ne İle Yapılır?

 Briket, doğada hazır olan pomza, su ve çimento katkısı ile üretilir. Kum ve çakılla yapılan briket diğer malzemelere göre daha ağır olsa da yük ve hava koşullarına karşı daha dayanıklıdır.

 Briket Ölçüleri Nelerdir?

 İnşaat sektörünün temel malzemelerinden olan briket belli standart ölçülerde üretilir. Briket, baca, çatı ve duvar yapımında kullanılmaktadır. Günümüzde yapılarda çoğunlukla beton ve BİMS briket çeşitleri kullanılmaktadır. Bu standart ölçüler şunlardır:

Haberin Devamı

15lik briket

20lik briket

25lik briket

20lik asmolen briket