Sözlük Burgaç Ne Demek? Burgaç Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Burgaç Ne Demek? Burgaç Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

07.01.2022 - 05:39 | Son Güncellenme:

Burgaç sık sık merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanının geniş olması nedeniyle anlamı sıklıkla merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Burgaç ne demek öğrenebilir ve doğru anlamlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Burgaç ne demek? Burgaç TDK sözlük anlamı nedir tüm detaylarıyla derledik.

Burgaç Ne Demek Burgaç Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Burgaç, beklenmeyen yönden gelen şiddetli bir hava akımı ya da türbülans anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Dilimizde sık sık burgaç kelimesi kullanılmaktadır.

Burgaç Ne Demek?

Burgaç kelimesinin ne anlama geldiği dilimizde merak edilen kelimeler arasında yer almaktadır. Kelimelerin anlamlarını bilmek doğru şekilde kullanmak için oldukça önemlidir. Burgaç beklenen hızdan farklı bir şekilde ve beklenmeyen bir yönden gelen şiddetli ve ani hava akımı anlamına gelir. Burgaç bir anlamda türbülans anlamına gelmektedir ve bu anlamda kullanımı doğrudur.

Burgaç TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Burgaç kelimesinin anlamını en doğru şekilde TDK sözlükten bulmak mümkündür. TDK sözlükte Burgaç kelimesinin anlamı türbülans, beklenmedik yerden ve beklenmedik şekilde gelen bir hava akımı olarak bilinmektedir ve bu anlamlarda kullanılmaktadır.