Sözlük Erguvan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Erguvani Ne Demek?

Erguvan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Erguvani Ne Demek?

05.01.2022 - 01:46 | Son Güncellenme:

Erguvan kelimesi anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından öğrenilmesi gereken kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Erguvan ne demek öğrenebilir ve rahatlıkla doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Erguvan ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Erguvani ne demek araştırdık ve tüm detaylarıyla derledik.

Erguvan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Erguvani Ne Demek


Erguvan, Farsça kökenli bir kelimedir ve dilimizde de oldukça fazla kullanılmaktadır. Erguvan kelimesinin anlamı eflatun ve kırmızı arası bir renkte olan çiçek, süs ağacı ve deliboynuz anlamına gelmektedir.

Erguvan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Erguvan anlamı sık sık araştırılan kelimeler arasındadır. Kelimelerin dilimizde hangi anlama geldiğini TDK sözlükten bakmak gerekir. Erguvan kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir ve dilimizde morumsu bir pembelikte olan, çiçek açan süs ağacı anlamına gelir. Erguvan kelimesinin anlamına öğrenerek doğru bir şekilde kullanmak mümkündür.

Erguvani Ne Demek?

Erguvani kelimesinin anlamı eflatun ve kırmızı arasındaki bir renk anlamına gelmektedir. Erguvan bitkisinin rengini anlatmak için erguvani kelimesi kullanılır. Kırmızı ve eflatun arası, mor ve pembe arası bir renk için erguvani kelimesi kullanılmaktadır.