Sözlük Felaket Ne Demek? Felaket Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Felaket Ne Demek? Felaket Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.01.2022 - 04:17 | Son Güncellenme:

Felaket kelimesi oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Felaket kelimesinin kullanıldığını duyduğunuz zaman siz de bu kelimenin sahip olduğu anlam hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemiş olabilirsiniz. Felaket ne demek? Felaket TDK sözlük anlamı nedir? Felaket kelimesinin anlamını tüm detayları ile derledik.

Felaket Ne Demek Felaket Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Felaket kelimesi günümüzde çok sık bir şekilde kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Felaket kelimesinin kötü bir durumu belirtmek için kullanıldığını söylemek mümkündür. Felaket kelimesi genel olarak karşılaşılan olumsuz bir durumu ifade etmek için kullanılmaktadır.

Felaket Ne Demek?

Felaket kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş olan bir kelimedir. Kelime anlamı olarak ise yaşanılan veya karşılaşılan durumun çok kötü olduğunu ifade etmek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda felaket kelimesi, şaşırtıcı derecede kötü gibi anlamlara da gelebilmektedir.

Felaket TDK sözlük anlamı nedir?

Felaket kelimesinin Türk dil kurumuna göre sahip olduğu anlam; büyük zarar, üzüntü ve sıkıntılara yol açan olay veya durum, yıkım, bela şeklinde tanımlanabilmektedir. Felaket kelimesi genel olarak büyük sıkıntılara sebep olan bir durumu ifade etmek için kullanılmaktadır.