Sözlük Höllük Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Höllük Ne İşe Yarar?

Höllük Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Höllük Ne İşe Yarar?

18.10.2021 - 13:58 | Son Güncellenme:

Halk dilinde kullanılan birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler o yöre dışında kullanıldığında çevredeki insanlar anlamamaktadır. Höllük kelimesi de halk dilinde kullanılan bir kelimedir. Höllük ne demek? Höllük kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Höllük kelimesi ne için kullanılmaktadır. Sizler için höllük kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Höllük Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Höllük Ne İşe Yarar

 Höllük kelimesi kundakta olan bebeklerin altına bez yerine koyulan kum veya toprak için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Höllük Ne Demek?

 Höllük kelimesinin kökeni bilinememiştir. Höllük kelimesi halk ağzında kullanılan bir kelime olarak bilinmektedir. Höllük kelimesi Anadolu’nun bazı yerlerinde kullanılan bir kelimedir. Höllük Anadolu’nun bazı yerlerinde kundak çocuklarının altına bez yerine kuru elenmiş ince toprağın koyulması anlamına gelmektedir. Anadolu da eski zamanlarda durumu olmayan kişiler bu yöntemi tercih etmişler ve höllük kelimesi günümüze kadar gelmiştir.

 Höllük TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Höllük kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlamla karşılaşılmaktadır. Höllük kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı kundak çocuklarının altına bez yerine konulan toprak olarak verilmiştir. Höllük kelimesinin kullanımına örnek olarak halk türküsünden örnek olarak;

Haberin Devamı

 Eledim eledim höllük eledim

 Aynalı beşikte bebek beledim