Sözlük İk Ne Demek? İk Neyin Kısaltması, Açılımı Nedir?

İk Ne Demek? İk Neyin Kısaltması, Açılımı Nedir?

13.08.2021 - 12:56 | Son Güncellenme:

İK kelimesi ile oldukça fazla karşılaşılmaktadır. Günlük hayatta özellikle iş arayan kişilerin sıklıkla karşılaştığı bir kelime olan İK, anlamını bilmeyen kişiler tarafından merak edilen ve öğrenilmek istenen bir kısaltma olarak ifade edilebilir. İK ne demek? İK neyin kısaltması, açılımı nedir tüm detayları ile derledik.

İk Ne Demek İk Neyin Kısaltması, Açılımı Nedir

 İK oldukça fazla karşılaşılan kısaltmalar arasında yer almaktadır. Aslında bir kısaltma olsa bile zaman içerisinde kullanımı giderek yaygınlaşan bir kelime haline gelmiş bulunmaktadır. İş başvurusu yapacak olan kişilerin sıklıkla karşılaştığı bir terim olduğunu söylemek de mümkündür. 

Haberin Devamı

 İK Ne Demek?

 İK sıklıkla kullanılmakta olan kısaltmalar arasında yer almaktadır. İK aslında İnsan Kaynakları manasında kullanılan bir kısaltma olarak ifade edilebilir. İnsan kaynakları, işe alım ve işten çıkarma konularında çalışmalarını sürdüren bir meslek olarak bilinmektedir. 

  İK Neyin Kısaltması, Açılımı Nedir?

 İngilizce de Human Resources olan kelimenin kısaltması nasıl HR olarak biliniyor ise dilimizde de İnsan Kaynakları yerine İK kelimesi sıklıkla tercih edilmektedir. İK, insan kaynakları kelimesinin açılımı olarak bilinmektedir. İK kelimesinin açılımı ise insan kaynakları olarak ifade edilebilir.