Sözlük İltisak Ne Demek? İltisak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

İltisak Ne Demek? İltisak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

18.08.2021 - 03:20 | Son Güncellenme:

İltisak kelimesi Türkçede yer alan ve farklı anlamlar üzerinden ifade edilen sözcüklerden biridir. Peki, iltisak ne demek? İltisak TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

İltisak Ne Demek İltisak Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan iltisak sözcüğü, aynı zamanda Türkçede yer alan kelimelerden biridir. Ancak günümüzde halk arasında çok fazla kullanılmayan, bazı resmi kaynakları ile beraber birtakım eserlerde karşılaşılan sözcüklerdendir.

İltisak Ne Demek?

Hem eş anlamlı olması ile hem de farklı sözcükler kapsamında iltisak kelimesi ifade edilir.

- Kavuşma
- Bitişme
- Birleşme

Bu şekilde yukarıdaki anlamları kapsamında önemli bir yere sahip ve özellikle edebi eserlerde karşılaşılan kelimeler içerisinde geliyor.

İltisak TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman iltisak kelimesi, ‘Kavuşma ya da birleşme’ anlamları kapsamında ifade edilmektedir. Özellikle tarihi kitaplar ile beraber bazı resmi kurum ve belgelerde de karşılaşılan bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda kavuşma ve birleşme gibi anlamları değişik alanlarda kullanım olanağı tanıyor. Hem bazı unsurların ya da grupların birleşmesi hem de insan kavuşması şeklinde anlatılabilir.