Sözlük Karina Nedir? Karina Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Karina Nedir? Karina Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.11.2021 - 12:09 | Son Güncellenme:

Türkçeye yabancı dillerden birçok kelime geçmiştir. Bu kelimeler yabancı dillerden geçtiği için anlamları tam olarak bilinmemektedir. Bu kelimelerden bir tanesi de karina kelimesidir. Karina kelimesinin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir. Karina kelimesi ne anlama gelmektedir? Karina kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için karina kelimesinin anlamlarını derledik.

Karina Nedir Karina Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Karina kelimesinin üç farklı anlamı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Karina Nedir?

 Karina kelimesi dilimize İtalyancadan geçmiştir. Karina kelimesi gemi omurgası olarak kullanılmaktadır. Karina kelimesi gemi teknesinin suya giren bölümü içinde kullanılmaktadır. Karina kelimesi anatomide de kullanılmaktadır. Karina kelimesinin anatomide soluk borusunun akciğerlere gelirken sağ ve sola ayrıldığı kısma denmektedir.

 Karina TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Karina kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlam ile karşılaşılmaktadır. Karina kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı gemi omurgası olarak verilmiştir. Karina kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı gemi teknesinin su içinde kalan bölümü olarak verilmiştir. Karina kelime ile ilgili TDK sözlüğü iki tane atasözleri ve deyimler vermiştir. Karina kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler karina etmek ve karinaya basmak olarak verilmiştir.