Sözlük Kktc Uyruklu Ne Demek, Kime Denir? Kktc Uyruklu Üniversite Ne Anlama Gelir?

Kktc Uyruklu Ne Demek, Kime Denir? Kktc Uyruklu Üniversite Ne Anlama Gelir?

08.09.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

Üniversite eğitiminden önceki eğitimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde almış olan kişiler için, KKTC uyruklu anlamı kullanılır. Yani yavru vatan KKTC üzerinde lise eğitimi ne kadar gerekli, eğitimi almış kişiler hakkında merak edilenler.

Kktc Uyruklu Ne Demek, Kime Denir Kktc Uyruklu Üniversite Ne Anlama Gelir

Üniversite eğitimine kadar alınan ilköğretim eğitimi olarak, KKTC uyruklu şeklinde ifade verilir. Bu ifade üniversite eğitimine kadar alınmış olan eğitimi ifade eder. Yani bu eğitim kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde yaşamını sürdürmüş kişiler için değerlendirilir.

Haberin Devamı

 KKTC Uyruklu Ne Demek, Kime Denir?

 Üniversiteye kadar eğitim hayatı ile beraber yaşamını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geçirmiş olan kişiler için, KKTC uyruklu anlamı kullanılır. Genelde bu öğrenciler için değerlendirilir ve bu unvan öne çıkar.

 KKTC Uyruklu Üniversite Ne Anlama Gelir?

 Yükseköğretim kurulu YÖK bünyesinde ayrılmış kontenjanlar dahilinde, bu öğrenciler için özel olarak ayrılan durum KKTC uyruklu olarak öne çıkar. Yükseköğretim kurumları bünyesinde onları özel ayrılan kontenjan eşliğinde öğrenciler Türkiye'de farklı bölümleri giriş yapma hakkını elde eder. Bu öğrenciler üniversiteye kadar öğretimlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerinde almış kişilerdir.