Sözlük Künt Ne Demek? Künt TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Künt Ne Demek? Künt TDK Sözlük Anlamı Nedir?

05.08.2021 - 02:03 | Son Güncellenme:

Değişik anlamları üzerinden kullanılan sözcükler içerisinde künt kelimesi geliyor. Özellikle belli bir anlamı doğrultusunda daha fazla değerlendirildiğini ifade etmek mümkündür. Peki, künt ne demek? Künt TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Künt Ne Demek Künt TDK Sözlük Anlamı Nedir

Yabancı kökenli bir kelime olmasının yanı sıra Türkçede yer alan sözcüklerden biri künt kelimesidir. İki değişik anlamı üzerinden ele alınır ve amaca uygun olarak değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

 Künt Ne Demek?

 Künt kelimesi gündelik yaşamda kullanılmayan bir sözcük olmasına rağmen, anlamı kapsamında farklı yerlerde denk gelmektedir.

 - Anlayışsız, beceriksiz ve elinden iş gelmeyen

 - Hamur veya çamur topağı

 Bu şekilde genelde yukarıda verilen anlamları üzerinden kullanılmaktadır. Ancak daha çok ilk anlamı üzerinden değerlendirilen bir kelime olduğunu ifade etmek mümkündür.

 Künt TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bu kelime, ‘Beceriksiz ya da anlayışsız ile beraber elinden bir iş gelmeyen,’ yapısı kapsamında daha çok kullanıldığını söylemek mümkün. Genelde ise birçok farklı yazılı kaynakta ya da eserlerde sıkça karşılaşılan bir kelimedir.