Sözlük Manipülatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Manipülatör Kime Denir?

Manipülatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Manipülatör Kime Denir?

08.09.2022 - 11:06 | Son Güncellenme:

Fransızca kökenli manipülasyon kelimesinin sözlük anlamı kullanma, talimat verme ve yönlendirmedir. Bu sözcük zamanla, kişileri kandırmaya yönelik komutlar verme ve hile yapma manasında kullanılmaya başlanmıştır. Manipülasyon yapan kişilere ise manipülatör denir. Bu kişilerin amacı karşısındaki kişiyi kandırarak maddi çıkar elde etmektir. Manipülatörler doğrudan doğruya yalan söylemez. Ancak ağızları iyi laf yaptığı için gerçeği çarptırırlar. Manipülatör kelimesinin sözlük anlamı hakkında merak edilenler.

Manipülatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Manipülatör Kime Denir

Aynı anlama gelen Türkçe ve yabancı kökenli sözcükler: 

Haberin Devamı

 1- Şarlatan 

 2- Düzenbaz 

 3- Hilekar 

 4- Kurnaz 

 5- Lafazan 

 Manipülatör Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Karşısındaki insanı sahte vaatlerde bulunarak kandıran ve insanları yanlış yönlendiren kişilere manipülatör denir. Manipülasyon yapan kişilerin ortak özellikleri soğukkanlı ve kurnaz olmalarıdır. Bu kişiler gerçeği çarptırırlar ve tartıştığı insanların haksız olduğu izlenimi uyandırırlar. 

 Manipülatör Kime Denir?

 Kısaca hileli yöntemlere başvuran kişiler manipülatör olarak adlandırılır. Manipülatörlerin amacı ya rant elde etmek ya da haksız olduklarını ispatlamaktır. Bunun için her yola başvurmaktan çekinmezler. 

 Örnek Cümle

 "Onun gibi manipülatörlerle iş yapmadan önce iki kere düşüneceksin."