Sözlük Opus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Opus Numarası Nedir?

Opus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Opus Numarası Nedir?

20.05.2022 - 14:28 | Son Güncellenme:

TDK kayıtlarına, Bestecinin, besteleniş sırasına göre numaralanmış müzik eseri olarak alınmıştır. Fransızca kökenli Opus, isim ve müzik tanımıdır. Tanımlarda ‘OP’ kısa şekliyle kullanılmaktadır. Opus sanat eserleri arasında en bilinen müzik terimidir. Bu konuda Opus ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Opus numarası nedir? İşte, tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Opus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Opus Numarası Nedir

 Opus, Bestecinin, eserlerini bestelenme sırasına göre numaralandırması demektir. Müzik eserlerinin kayıtlara geçmesinde önemli bir kaynak oluşturan opus, tanımlarda kısaca op olarak geçmektedir.

Haberin Devamı

 Opus Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Opus, bestecinin bestelediği eserlerini numaralandırma tanımlamasıdır. Fransızcadan Türkçe’ ye Opus olarak çevrilmiştir. Magnum opus ise, büyük iş demektir. Bu da bestecinin başyapıtını tanımlamaktadır. Yazıldığı şekilde okunan Magnum Opus, Büyük iş olarak tanımlanmaktadır. Buna örnek olarak, İlahi komedya verilebilmektedir. İlahi komedya Dante’nin Magnum Opus’u olarak ifade edilmektedir.

 Opus Numarası Nedir?

 Opus numarası, Bestelenen eserlerin bulunduğu sıra numarasıdır. Besteci eserlerini bestelediği sıralama uyarınca kayda geçirmektedir. Kayıtlar oluştururken verilen besteleniş sıralama dizini olarak düzenlemektedir.