Sözlük Zümre Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Zümre Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.06.2021 - 12:43 | Son Güncellenme:

Zümre, hayatımızda farkında olarak ya da farkında olmadan sık sık kullandığımız kelimelerden bir tanesini oluşturmaktadır. Zümre kelimesi hem sosyal ağların üzerinde hem de gündelik yaşantının içerisinde herkes tarafından sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Zümre kelimesi, uzun senelerden beri dilimizin içerisinde yer almıştır. Türk Dil Kurumu'na göre çeşitli anlamları bulunan zümre sözcüğünü, Türkçe dilinde tek başına veya çeşitli cümleler vasıtası ile kullanmak mümkündür. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zümre Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Kelimelerin esas olan anlamlarının ne olduğunun öğrenilmesi için Türk Dil Kurumu’nun belirtmiş olduğu anlamlar referans olarak alınır. Bunun sebebi Türk Dil Kurumu’nun Türkçe dilini araştırmak ve bu dilin zenginliklerini incelemek amacı ile kurulmuştur. Zümre kelimesi de bu kelimelerden bir tanesidir.

Haberin Devamı

 Zümre Kelimesinin Türk Dil Kurumu’na Göre Anlamı Nedir?

 Zümre kelimesi, dilimizin içerisinde çoğunlukla kullanılan kelimelerden biridir. Zümre kelimesi esas olarak Arapça kökenli bir yapıya sahiptir. Türk Dil Kurumu'na göre zümre sözcüğünün anlamı; topluluk, grup, takım, tür, cins camia şeklinde ifade edilir. Görüldüğü gibi zümre kelimesinin TDK'ye göre çeşitli anlamları ortaya çıkar.