Eğitim Stratejik Plan Nedir? Stratejik Plan Hazırlama Aşamaları Nelerdir?

Stratejik Plan Nedir? Stratejik Plan Hazırlama Aşamaları Nelerdir?

25.05.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Şirketler bazında kaynakların doğru şekilde kullanılması büyük bir öneme sahiptir. Bunu gerçekleştirmek için ise stratejik planlama öne çıkıyor. Peki stratejik plan nedir? Stratejik plan hazırlama aşamaları nelerdir? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.

Stratejik Plan Nedir Stratejik Plan Hazırlama Aşamaları Nelerdir

Şirket sahipleri ya da yeni girişimciler ile beraber müdürler için stratejik planlama büyük bir öneme sahiptir. Uzun vadede iyi bir kar elde etmek ve şirketi büyütmek için, mutlaka doğru planlama yapılması gerekir. Belli başlı bazı aşamalar üzerinden hazırlanan stratejik planlama, bu konuda her sektör için ele alınır.

Haberin Devamı

 Stratejik Plan Nedir?

 Bir firmanın doğru şekilde stratejisini belirlenmesi, kaynaklarını bu strateji göre ayarlaması stratejik planlama anlamına gelir. Aynı zamanda her şirket adına kısa ve özet çalışma olarak da ifade etmek mümkün. Böylece iş planının temelini oluşturur. Hazırlanmış olan bu stratejiye göre çalışmalar gerçekleşir ve müşteri memnuniyeti katılımı sağlanır. Özellikle şirket içerisindeki bütün farklı kademelerin ve yapıların, mutlaka stratejik planlamaya uygun şekilde gerçekleşmesi gerekir.

 Stratejik Plan Hazırlama Aşamaları Nelerdir?

 Belli bir aşamaya bağlı olarak hazırlıklar çerçevesinde stratejik planlama ele alınır. Sürecin doğru işlemesi ve şirketin kar elde edebilmesi noktasında büyük bir öneme sahiptir.

Haberin Devamı

 - Öncelikle stratejik planlama komisyonları oluşturulur.

 - Birimlerin mevcut durum analizi gerçekleşir.

 - Vizyon, misyon ve değer ile amaçlar belirlenir.

 - Bilgi formları doldurulur.

 - Doldurmuş olan formlar birim kurullarında tartışılır.

 - Rapor hazırlanır.

 - Bu raporlar Stratejik planlama ekibine ulaştırılır.

 Planlanmış olan hazırlıklı şekilde ele alınacak bu aşamalar sayesinde, uzun vadede karlı bir çalışma dönemi elde edilir. O yüzden şirket içerisindeki tüm farklı kurumlar kapsamında, stratejik planlama oldukça önemlidir. Hangi sektör olursa olsun mutlaka detaylı ve aşamalı olarak, profesyonel hazırlık çerçevesinde stratejik planlama gerçekleşir.