Eğitim Tahammül Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tahammül Etmek Ne Anlama Gelir?

Tahammül Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tahammül Etmek Ne Anlama Gelir?

10.06.2021 - 17:04 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeleri insanlar hayatlarında ilk kez duymuş olabilir. Bu yüzden merak edip hemen kelime anlamını araştırmaya koyulurlar. Tahammül kelimesi de gerek günlük hayatta gerek iş hayatında karşımıza çıkabilir. Ancak ilk kez duyuyorsanız bu kelimenin ne demek olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Tahammül ne demektir? Tahammül etmek ne anlama gelir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Tahammül Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Tahammül Etmek Ne Anlama Gelir

 Tahammül, dilimizde oldukça sık kullanılan sözcüklerde bir tanesidir. Hatta genelde tahammül etmek şeklinde kalıplaşmış olarak kullanılır. Tahammül, dilimize Arapçadan geçmiştir.

Haberin Devamı

 Tahammül Ne Demek?

 Tahammül, zor, olumsuz, kötü, güç vb. durumlara karşı gösterilen dayanmadır. Yine tahammül dayanabilme gücü olarak da açıklanır.

 TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kelime anlamları ve Türkçeyi doğru kullanmada en doğru kaynak olan Türk Dil Kurumu, tahammül sözcüğünü dayanç, kaldırma, dayanma şeklinde açıklar.

 Tahammül Etmek Ne Anlama Gelir?

 Tahammül kelimesi tek başına kullanılabileceği gibi genelde tahammül etmek şeklinde de kullanılır. Tahammül etmek ise bir duruma, zorluğa ve kötülüğe karşı sabır gösterme anlamına gelir. Bir duruma karşı dayanma, direnç gösterme, yükü üstlenme olarak da açıklanır.