EğitimTarayıcı Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Bilgisayarda İnternet Tarayıcısı Nedir?

Tarayıcı Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Bilgisayarda İnternet Tarayıcısı Nedir?

10.06.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Günümüzde her şey bilgisayar ortamında olduğu için insanlar ellerinde kağıt üzerinde bulunan bilgilerini bilgisayara aktarmak istemektedir. Elinizde bulunan bilgiyi bilgisayar ortamına aktarmak için tarayıcıya ihtiyaç duyulmaktadır. Tarayıcı nedir? Tarayıcı kelimesinin TDK anlamı nedir? İnternet tarayıcısı nedir? Sizler için tarayıcı hakkında merak edilenleri derledik.

Tarayıcı Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Bilgisayarda İnternet Tarayıcısı Nedir

Tarayıcı kağıtta bulunan bilgileri bilgisayara aktaran araçtır.

Haberin Devamı

 Tarayıcı Nedir?

 Tarayıcı bilgilerin taranıp bilgisayar ortamına aktarılmasında kullanılan bir araçtır. Tarayıcılar uzun yıllardır insanların hayatında olduğu için birçok tarayıcı çeşidi bulunmaktadır.

 Tarayıcı TDK Anlamı

 Tarayıcı kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki adet sonuç çıkmaktadır. Tarayıcı kelimesinin ilk anlamı kağıt üzerindeki yazı, resim ve simgeleri tanıyıp bilgisayar ortamına aktaran araçtır. Tarayıcı kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı araştırma yapmak için bulduğu yayınları dikkatle gözden geçiren veya gerekli cümleleri tespit eden kişidir.

 İnternet Tarayıcısı Nedir?

 İnternet ortamında tarayıcı oldukça önemlidir. İnternette birçok bilgi bulunmaktadır. İnsanlar kendi istekleri bilgilere ulaşmak için internet tarayıcılarını kullanmaktadır. İnternet tarayıcılarını örnekle anlatmak gerekirse Google, Opera, Safari ve Microsoft Edge teknolojik aletlerde kullanılan internet tarayıcılarıdır.