Eğitim Tekin: ‘Özel okulları uyardık’

Tekin: ‘Özel okulları uyardık’

20.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı. Tören sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekin, özel okullarda yaşanan ücret tartışmalarına da değindi.

Tekin: ‘Özel okulları uyardık’

Kovid-19 salgın dönemi, deprem ve benzeri nedenlerle daha önce özel okul ücretleriyle ilgili düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Tekin, “Hâlihazırda mevcut yönetmeliğimize göre başlangıç sınıfları için değil ama ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’nda. Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’mizde bununla ilgili tanımlama yapılmış durumda. Yani özel okulların ara sınıflar için TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5’e kadar zam yapma hakları var” dedi.

Haberin Devamı

Tekin, “Dün yine özel okul temsilcileri ile Hazine ve Maliye Bakanımız görüştü. Bu konuda kendileriyle fikir alışverişine devam edeceğiz, kendilerini uyarıyoruz biz de bu konularda ama dediğim gibi, yani ara sınıflarla ilgili yönetmelik hükümlerine tabiler ama başlangıç sınıflarıyla ilgili fiyat belirleme yetkileri özel okullarda” diye konuştu.