Eğitim Tıpta Probe Ne Demek? Ultrason Prob Ne Anlama Gelir?

Tıpta Probe Ne Demek? Ultrason Prob Ne Anlama Gelir?

23.07.2022 - 14:06 | Son Güncellenme:

Tıp alanında çeşitli yabancı terimler bulunmaktadır. Bu terimlerden biri de probe olarak karşımıza çıkmaktadır. Probe terimi normalde moleküler biyoloji alanında kullanılan bir terim olarak bilinmektedir. Ancak tıp ile yakınlığından dolayı tıpta da yer almaktadır ve yıkama, sondaj anlamına gelmektedir. Mevcut açık yaraların yıkanması yani temizlenmesi işlemine kısaca probe adı verilmektedir. İşte, tüm detaylar.

Tıpta Probe Ne Demek Ultrason Prob Ne Anlama Gelir

 Probe kelimesi tıp dünyasında kendine yer bulmuş bir terimidir. Yıkama ve sondaj yapma anlamında kullanılmaktadır. Bir yarayı yıkama işlemi için probe kelimesi kullanılmaktadır. Yine sondaj yapmaya da probe denilmektedir.

Haberin Devamı

 Tıpta Probe Ne Demek?

 Probe kelimesi yıkama anlamına gelmektedir. Yaraların temizlenmesi için yapılan yıkama için probe terimi kullanılmaktadır. Yine sonda yapmak için de probe kelimesi kullanılmaktadır. Probe aynı zamanda bir başlıktır. Yara temizlenmesi ve sonda yapma için gerekli olan borudur.

 Ultrason Prob Ne Anlama Gelir?

 Vücudumuza dokunan parçaya prob denilmektedir. Ultrason cihazı vücudumuzun içini görüntülemek için kullanılmaktadır. Bunun için görüntü alınacak yere jel sürülmektedir. Daha sonra bir başlık o bölgede keşfe çıkmaktadır. Bu başlığa prob denilmektedir.