Eğitim Voleybolda Ace Ne Demek, Nasıl Olur? Ace Açılımı Nedir?

Voleybolda Ace Ne Demek, Nasıl Olur? Ace Açılımı Nedir?

15.04.2022 - 03:40 | Son Güncellenme:

Voleybolda ace sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan kelimeler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Voleybolda ace ne demek, nasıl olur? ACE açılımı nedir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Voleybolda ace ne demek, nasıl olur? ACE açılımı nedir ve nasıl kullanılır, kuralları nelerdir detaylarıyla derledik.

Voleybolda Ace Ne Demek, Nasıl Olur Ace Açılımı Nedir

Voleybolda ace servisle atılan topa müdahale edilmemesi sonucu oluşan bir durum olarak ifade edilmektedir

Voleybolda Ace Ne Demek?

Voleybol takım oyunları içerisinde en fazla oynanan top oyunları arasında yer almaktadır. Kız veya erkek fark etmeksizin voleybol takımları oluşturulmakta ve ulusal, uluslararası maçlara konu olan oyunların başında yer almaktadır.

Voleybol kendi içerisinde bir takım kuralları vardır. Voleybolda ace tanımlanmasına bakılacak olursa öncelikle top servis ile atılmalıdır. Karşı rakip topa müdahale etmez ve yarı fileye top değer bu durum voleybolda ace olarak tanımlanmaktadır.

Voleybolda Ace Nasıl Olur?

Kendi takımı içerisinde servisi başlatılan top yine aynı takıma değmeden karşı takımdaki rakibin filesine değmesi kuralıdır. Bu durumda hatalı değer oyuncu oyun dışı kalmaktadır. Kısacası bu durumda topa dengesiz olarak değmek şeklinde ifade de edilmektedir.

Voleybolda ACE Açılımı Nedir?

Voleybol topunun servis ile başlatılması sonucunda uygun manşet atılamadan topa dengesi dokunmak, dokunan oyuncu oyun dışı kalmakta ve diğer oyuncu oyuna girmektedir. Voleybolda ACE açılımına bakılacak olursa İngilizce kökenli olup The Assured Computing Environment ve Türkçe ise eys olarak ifade edilmektedir.