Ekonomi 1 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

1 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

28.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İninal, 30 milyondan fazla insanın bankacılık ekosistemi dışında kaldığı Türkiye’de yeni dijital uygulamalarla yoluna devam ediyor. Ön ödemeli katlar sağlayan ininal, hem bireysel hem de kurumsal müşterilere temel finansal hizmetler vermeyi hedefliyor.

1 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

ininal CEO’su Ömer Suner, ininal’in 2012’de kurulduğunu ve e-ticareti hedefleyerek ilk etapta yola çıktıklarını söyledi.
Suner, “Kurulduğumuz yıldan itibaren hızla büyüyerek 1 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştık. Piyasada bulunan 2.5 milyonun üzerinde ön ödemeli kartımızla, kullanıcılarımız 10 binden fazla perakende ve ATM noktasında bakiye yükleme, yükledikleri bakiyeleri dünyadaki bütün fiziki ve sanal alışveriş noktalarında harcayabilme olanağına sahipler” dedi.

Haberin Devamı

Ön ödemeli kartların yurtdışında çok örneği olduğunu dile getiren Suner, “Cebinizdeki parayı koyup istediğiniz an harcayabiliyorsunuz. Bu kart dünyanın her yerinde geçerli. Türkiye’de banka kartı olmayan 30 milyon kişi var. Ayrıca 18 yaş altı çocuklara harçlık yerine bu kartla para verilebiliyor. Hiçbir aylık ödemesi yok. Sadece cebinizdeki para kadar harcamanızı sağlıyor. 10 bin noktada bu kart satılıyor. Pek çok yerden para yüklemesi yapılabiliyor” diye konuştu.

Ömer Suner, ininal Cüzdan uygulasıyla da kullanıcılara kart bakiyelerini ve hesap hareketlerini gözlemleme şansı verediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu temel ihtiyacın yanı sıra kullanıcılarımız anında bir Sanal Kart yaratabiliyor, sanal veya fiziki ininal kartlarına kredi kartlarından para yükleyebiliyor, faturalarını ödeyebiliyor ve bir ininal karttan başka bir ininal karta para gönderebiliyorlar.Yani kısaca kullanıcılarımız sadece 1 dakikada indirip kayıt oldukları ininal Cüzdan uygulaması sayesinde tüm temel finansal servislere erişebilir hale geliyor.”