Ekonomi 7 bin tonluk tanker balonla denize indirildi

7 bin tonluk tanker balonla denize indirildi

21.03.2008 - 00:47 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük özel sektör demir çelik üreticisi İÇDAŞ’ın Biga’daki üretim tesisi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıldı.

7 bin tonluk tanker balonla denize indirildi

Türkiye’nin en büyük özel sektör demir çelik üreticisi İÇDAŞ’ın Biga’daki üretim tesisi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıldı.
Türkiye’de balonla gemi indirme işlemini ilk olarak gerçekleştiren İÇDAŞ, açılış töreninde yine bir ilke imza atarak 7 bin tonluk “Kardeniz” adlı kimyasal bir tankeri balon yöntemiyle denize indirdi. İÇDAŞ’ın yeni hedefinin ise 55 bin tonluk kapasiteye sahip, 9 bin ton iniş ağırlığındaki bir gemiyi denize indirmek olduğu belirtiliyor. İçinde elektrik üretim tesisi, demir çelik üretim tesisi, liman ve tersane bulunan İÇDAŞ’ın Çanakkale Biga’daki entegre tesislerinin açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinedeki 10 bakan, çok sayıda milletvekilinin katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

2.6 milyon dolar yatırım
Törende yaklaşık 16 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, 2006 yılında İSO’nun en büyük 500 sanayi  kuruluşu sıralamasında 13’üncü, ihracatta ise 11’inci sırada yer alan İÇDAŞ’ın başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Aslan ise, “Ülkemiz yeniden büyük bir şantiyeye dönüştü, devletimizin büyüklüğü ve önemi bütün çevrelerde eskiye oranla daha da fazla kavrandı. Biz de İÇDAŞ olarak bu ortamda hedeflerimizi büyüttük” dedi.
İÇDAŞ Genel Müdürü Bülent Engin de yaptığı konuşmada 1880 yılında Haliç’te Aslan ailesi tarafından kurulan İÇDAŞ’ın bugün üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük özel sektör çelik üreticisi konumuna geldiğini belirtti.
Engin, 2007 sonu itibariyle Çanakkale’de 1 milyar 700 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirerek işletmeye açılan İÇDAŞ’ın 2008 yılında bu yatırım miktarını 2 milyar 600 milyon dolar olarak planladığını söyledi.
Grup şirketleri olarak 10 bin kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Bülent Engin, 2008 yılında 3 milyar 300 milyon dolar ciro, 1 milyar 200 milyon dolar ihracat hedeflediklerini belirtti.