EkonomiAfrika’ya ‘kaju’lu baklava ve lokum

Afrika’ya ‘kaju’lu baklava ve lokum

06.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Zekeriya Mete, Türkiye’ye özgü şekerlemelerin ve Türk lokumunun dünya pazarına açılması için 3.8 milyon lira tanıtım bütçesi ayırdıklarını belirtti.

Afrika’ya ‘kaju’lu  baklava ve lokum


Tanıtım Grubu, Kuzey Afrika pazarı için ürettiği kaju fıstıklı baklava ve kajulu lokumu ilk defa Libya’daki Trablus fuarında tanıttı. Fuara İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda Türkiye’den yaklaşık 40 firma katıldı. Fuarda, kajulu baklava ve lokumun yanı sıra şekerlemeden çikolataya pek çok ürün sergilendi.

Haberin Devamı

Sırada Mesir Macunu var...
Zekeriya Mete, Kuzey Afrika pazarının kendileri için oldukça önemli olduğunu belirterek, ”İnanıyorum ki bu doğrultuda yürüttüğümüz faaliyetler orta vadede ülkemizin ihracatına önemli geri dönüşler sağlayacak” dedi.
Geleneksel Türk tatlarının bilinirliğini artırmak için Ar-Ge çalışmaları yaparak, ürünleri gittikleri ülkelerin damak zevkine uygun hale getirdiklerini dile getiren Mete, şunları kaydetti:
“Fındıklı baklava yerine kajulu baklava üreterek, Afrikalılara baklavayı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Fındık ezmesini dünyada bilen ülke yok. Bu ürünün dünyada bilinirliğini sağlayacağız. Ayrıca Manisa Mesir Macunu’nu dünyadaki bütün ülkelere tattıracağız.”

KEŞFETYENİ
Ünlü isimler yaz sezonunu açtı! 3 güzelden plaj pozları
Ünlü isimler yaz sezonunu açtı! 3 güzelden plaj pozları

Cadde | 06.06.2025 - 07:41

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte birçok ünlü isim sezonu açtı. Ayrılık iddialarında yer alan Cemre Baysel'den Yunanistan'a giden Afra Saraçoğlu'na kadar... İşte ünlü isimlerin plaj tarzı.

Yazarlar