Ekonomi Almanlar Ankara’da imaj için gaza bastı

Almanlar Ankara’da imaj için gaza bastı

05.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya, Volkswagen’in emisyon hilesi nedeniyle darbe alan otomotiv sektörünün imajını düzeltmek için kolları sıvadı. Ankara’da Almanya’nın birleşmesini kutlayan Alman Büyükelçiliği, son model otomobillerle şov yaptı

Almanlar Ankara’da imaj için gaza bastı

Volkswagen’e ve Alman otomotiv sanayisine büyük darbe vuran emisyon manipülasyonu krizi, Almanları imaj atağına soktu. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği de, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinin 25. yıldönümü için düzenlediği resepsiyonda Porsche, Mercedes, Audi ve BMW gibi markaların en yeni modellerini görücüye çıkardı. Alman Büyükelçisi Martin Erdmann da Volkswagen krizi için “Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Almanya otomotiv sektöründe öncü. Buradaki araçlarımız da bunu gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Amerika’da ortaya çıkan ve Volkswagen Grubu’nu sarsan emisyon manipülasyonu krizi, kuşkusuz diğer Alman firmalarını da etkilemişti. Krizin ardından Alman otomotiv endüstrisinin diğer markaları da dolaylı olarak etkilenirken, borsada değer kaybeden şirketler zorlanmaya başlamıştı. Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Weidenman da, krizin otomotivle sınırla kalmadığını vurgulayarak, “Volkswagen’deki skandal ‘Made in Germany’ marka imajına zarar verebilir” uyarısında bulunmuştu.

Büyükelçi tanıttı

Krizin ardından Alman ekonomi yönetimi, dünyanın en önemli markalarından olan “Made in Germany” sloganını kurtarmak için imaj harekatı başlattı.

Bu kapsamda önemli bir görev de, Almanya’nın yurtdışındaki misyonlarına düştü. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, iki Almanya’nın birleşmesinin 25. yıldönümü için elçilikte düzenlediği resepsiyonda otomotiv devlerinin ürünlerini görücüye çıkardı. Daha önceki resepsiyonlarda Almanya’dan farklı pek çok ürünle ilgili stantlar kuran elçilik, bu yıl ağırlığı otomobillere verdi.

Haberin Devamı

Elçilik bahçesine Porsche, Mercedes, Audi ve BMW’nin en son modelleri yerleştirilirken, krizin göbeğindeki Volkswagen bahçede kendisine yer bulamadı. Davetliler, son model otomobilleri incelerken, bir bölümü araçların içinde ve çevresinde fotoğraf çektirdi. Elçilik yetkilileri de, araçları inceleyen davetlilerle bizzat ilgilendi.

Erdmann, bir ara eşiyle birlikte otomobillerin yanına gelerek konuklara bilgi verirken, “Volkswagen bu durumu tüm detaylariyla açıklığa kavuşturmalı. Bu firmanın geleceği ve ünü için önemli. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Almanya otomotiv sektöründe öncü. Buradaki araçlar da bunu gösteriyor” diye konuştu.

‘Araçlarımız mevzuata uygun’

Doğuş Otomotiv, dün bir açıklama yayınlayarak, Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarının, Türkiye’nin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu duyururken, VW’nin ileride yapacağı muhtemel teknik güncellemeler konusunda müşterilerle temas içinde olacaklarını bildirdi. Açıklamada, “Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir” ifadesine yer verildi.
Merkel: Saygınlığımız sarsılmadı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, VW’nin yaşadığı krizin “dramatik” olduğunu belirtirken, Alman markalarının imajını bozacağını düşünmediğini belirtti.
Bir Alman radyo kanalına konuşan Merkel, Volkswagen’in bu krizin sonrasında şeffaf davranması gerektiğini, söz konusu skandalın da dramatik olduğunu vurgularken, bunun Alman markalarını vurduğunu düşünmediğini belirtti. Merkel, “Bence Alman endüstrisinin saygınlığını, Alman ekonomisine duyulan güvenin büyük ölçüde sarsıldığını, iş yapılacak bir yer olmadığı yönünde düşünceler oluştuğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı.