Ekonomi Almanya'ya romantik bakış!

Almanya'ya romantik bakış!

24.05.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

Almanya ve Romantizm aslında çok da bir arada anılmayan iki kelime. Ne yalan söyleyeyim yıllardır gezi programları yaparken benim de Almanya hiç aklıma gelmedi. Belki izlediğim filmler belki de duyduklarımla kafamdaki Almanya imajı hep soğuktu! Gurbetçiler, fabrikalar, acı, özlem, gibi hisleri çağrıştırıyordu.

Almanyaya romantik bakış

Bu genel görüşüm tatilbudur.com'un düzenlediği 'Romantik Almanya' tematik turu ile baştan sona değişti.

Haberin Devamı

Kuzeyde içinden Main Nehri’nin geçtiği Würzburg’tan, güneyde Alpler’in kapısı Füssen’e kadar irili ufaklı tam 28 kasabanın olduğu bu romantik güzergahta, ihtişamlı sarayların, muhteşem bahçelerin, Orta Çağ kasabalarının, üzüm bağlarının, masalsı şatoların, dingin göllerin, yemyeşil vadilerin ve karlı Alplerin arasından geçip giderken Orta Çağ romantizmini doyasıya yaşadık.

Zaman zaman şemsiyelerimizin altına sığınmak zorunda kalsak bile, sanki bir masalın dekorunda fırlamış gibi gözüken
kasabalar, rengarenk evler adeta içimizi ısıttı.

Almanyaya romantik bakış

Frankfurt

İlk durağımız Frankfurt, Main nehrinin iki yakasına kurulmuş sakin ve düzgün bir şehir.

Şehrin eski opera binası 'Alte Oper' Avrupa’nın en büyük opera binalarından. Goethe heykeli, St. Paul’s Klisesi, Messe Exhibition Center, Römer Meydanı ve Dom Katedrali gibi önemli bina ve meydanları, parke taşlı sokakları görülmeye değer.

Haberin Devamı

Size tavsiyem Johann Wolfgang von Goethe'nin yaşadığı evi atlamayın. Dünya edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Goethe'nin yaşadığı ev bugün bir müze. Evin her köşesinde Goethe’nin anısıyla karşılaşıyor, yaşadığı, yazdığı, hayal kurduğu mekânlarda dolanıyorsunuz.

Almanyaya romantik bakış

Würzburg

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilmiş, Romantik Yol'un kuzey tarafındaki ilk kasabası Würzburg. Ortaçağlardan beri bozulmamış bu kasabada en görülmesi gereken yer ise ortasındaki tarihi Alte Mainmühle köprüsü, Rezidenz Würzburg ve Almanya'nın dördüncü büyük katedrali olan Roma Cermen İmparatorlarının taç giydikleri Dom St Kilian Katedrali.

Almanyaya romantik bakış

Weikersheim-Badmergenteim

Weikersheim, bağları ve sarayı ile meşhur, Romantik Yol'un en önemli kasabalarından biri. Almanlar'ın en ünlü saraylarından olan Weikersheim Palace burada. Rönesans üslubunda Versailles tipi Barok bahçelerle çevrili olan sarayın Şövalyeler Salonu çok meşhur. Bad Mergentheim ise adından da anlaşılacağı üzere şifalı termal sularıyla ve Kurgarten’ın müzikli okuma bahçesiyle öne çıkıyor.

Almanyaya romantik bakış

Rothenburg

Bu şehrin adı Rottenburg Ob Der Tauber. Burası bir kale şehir, 13. yüzyıldan beri o kadar iyi korunmuş ki şehirden içeri girdiğiniz anda kendinizi Ortacağ'ın içinde buluyorsunuz. Bir de bu şehre festival zamanında geldiyseniz sizi o dönemlere ait kıyafetler giyen insanlar ve eğlenceler karşılayabilir.

Haberin Devamı

Almanyaya romantik bakış

Dinkelsbühl- Nördlingen-Augsburg

Dinkelsbühl, dik çatılı güzel evleri olan, şehir surları, pazar yeri, değirmeniyle klasik bir Orta Çağ kasabası. Kasabanın en önemli yapısı Aziz George adına yaptırılan 13. yy'dan kalma gotik Münster St.Georg Kilisesi. Şehri gezerken yine bir festivale denk gelmek bizim şansımız oldu. Her sokaktan rengarenk kıyafetler giymiş insanların çıkması kasabaya ayrı bir hava kattı.

Almanyaya romantik bakış

Nördlingen'i diğer kasabalardan ayıran 14 milyon yıl önce dünyaya çarpan bir meteorun açtığı 25 km çapında bir kraterin içine yapılmış. Genelde evlerin ve binaların yapıldığı taşlar bu meteordan alınan taşlar. Almanya'nın en eski şehirlerinden bir olan Augsburg'da en görülmeye değer yer Schaezlerpalais, içini gezmeden buradan ayrılmayın!

Füssen- Munih

Füssen Romantik Yol'un son durağı ve diğerlerine göre oldukça farklı. Alplerin eteklerinde bulunan bu kasabada
ne yana baksanız bir doğa harikası ama bizi en çok heyecanlandıran Disneyland'in kalesi olarak da bilinen Neuschwanstein ve Hohenschwangau şatolarını görmek oldu. Yemyeşil yollardan geçip, masal diyarlarından kopup gelen bu şatolar ile final yapmak çok keyifliydi.

Haberin Devamı

Almanyaya romantik bakış

Ve Münih
Romantik yolu bitirip dönüş için Münih'e geçtiğimiz de ziyaret ettiğimiz Nazi rejimi döneminde açılan ilk toplama kampı Dachau'yu görmek bu kadar güzelliğin arasında acı gerçekleri yüzümüze çarptı. Eğer yakın tarihte yaşanan bu vahşete tanıklık etmek isterseniz mutlaka gidip görmelisiniz.

Almanyaya romantik bakış

4 gece 5 gün 549 Euro

İkinci dünya savaşı sonrasında Almanya’yı işgal eden Amerikan askerlerince keşfedilen romantik yol rotası günümüzde yılda 3 milyondan fazla ziyaretçi tarafından takip ediliyor. 4 gece 5 günlük bu rotayı 'tatilbudur.com' aracılığı ile 549 Euro'ya tamamlamak mümkün. .